רוצים להציל חיים? כך תעשו זאת כבר בשירות הצבאי
יש תפקיד בצה"ל שכנראה פחות שמעתם עליו. כשמדברים על תפקידים שקשורים לרפואה בדרך כלל מדברים על חושבים או רופאים. אך תופתעו לגלות על תפקיד האחים והאחיות הצבאיים, שעוסקים בהצלת חיים ומתן סיוע רפואי לחיילי צה"ל, ובקרוב יוצבו בכל מרפאה
הם נמצאים במרפאות ובבתי החולים ומסייעים בהליכים מצילי חיים. הם יד ימינו של הרופא ולאורך ההיסטוריה הם שיחקו תפקיד מרכזי בכל הקשור למתן טיפול רפואי במצבי חירום. כל אלה הם רק חלק מתפקיד האח/ות הצבאי בשגרה היומיומית. אם תמיד חלמתם ללמוד מקצוע רפואי ולהציל חיים, תפקיד האח/ות הוא התפקיד בשבילכם.
עוד בערוץ על מדים של פרוגי:
- משרתים ביחד: האחים עם השירות הצבאי הכי מיוחד
- מסע לא צפוי: ללמוד להסתכל על חצי הכוס המלאה
- משתדרגים: צה"ל משפר את מתן השירות לחיילים
צה״ל יוצא בפרויקט חדש שמטרתו להציב אחים ואחיות צבאיים בכל מרפאה. בעקבות פרויקט זה, מסלול העתודה האקדמית של צה"ל ״פסגה״ לאחים ואחיות, צפוי לקלוט פי ארבעה סטודנטים בשנה, כלומר במקום 30 סטודנטים, המסלול יקלוט כ-120 אחים ואחיות במחזור.
כמו כן, הסטודנטים יזכו לקבל מעטפת שכוללת מימון ללימודי תואר ראשון, מימון המגורים וליווי מקצועי לאורך כל התואר. שירות הקבע שבדרך כלל הוא שלוש שנים יתקצר לשנה וחצי. האחים והאחיות הצבאיים עתידים לסייע במתן סיוע רפואי מציל חיים לחיילי צה״ל, תוך רכישת ניסיון ומקצוע, שכיום מאוד נדרש באזרחות.
אם עד עכשיו הצלחנו לסקרן אתכם, בימים אלו נפתחת ההרשמה למחזור החדש של העתודה האקדמית "פסגה" לאחים ואחיות צבאיים. בנוסף, כדי שתרגישו יותר מוכנים במידה ואתם מתכוונים להירשם, כבר נרשמתם או אפילו כבר התקבלתם, קבלו מספר טיפים לאח/ות המתחיל/ה:
1. תיעזרו בחונכים שלכם - אם זה במהלך הלימודים או במרפאה הצבאית, חשוב להיעזר בצוות הרפואי, ברופא הצבאי ובטח בחונך שמלמד אתכם. תמיד שווה לשמוע מהניסיון האישי ומקולגות למקצוע.
2. תדעו לעבוד בקבוצה - במהלך הלימודים ושירותכם הצבאי תדרשו לעבוד בתיאום עם הרופא הצבאי והחובשים במרפאה. תמיד כדאי להתייעץ ולהביע את דעתכם כשזה נוגע לאבחון הרפואי. שני מוחות טובים יותר מאחד.
3. תשאלו שאלות - אין שאלה שהיא שאלה לא טובה. הדרך הכי טובה להבין וללמוד היא לשאול שאלות במקומות שאינכם בטוחים בהם.
4. תהיו קשובים לחיילים - בעיקר בהתחלה כשמתקבל מטופל, הליך האבחון הרפואי הוא חשוב ביותר בשביל לסייע. תהיו קשובים לדבריו, לפעמים הפרט הכי קטן הוא שזה שיעזור לכם לקבוע איך לתת את הטיפול הטוב ביותר.
5. תשמרו על הבריאות - גוף בריא ונפש בריאה זה מסר שתרצו גם להעביר למטופלים שלכם וגם ליישם בעצמכם. בזמן העבודה האינטנסיבית חשוב תמיד לזכור לשמור על הבריאות.
6. תראו עניין ואכפתיות - אם זה חייל שמגיע לביקור אחד או חייל שנמצא בטיפול ממושך, תמיד טוב להתעניין ולשמוע איך עבר עליו השבוע ומה מצבו.
7. תשקיעו בלימודים - לפני שמגיעים לשירות הצבאי תעברו 3 שנים של לימודים משולבים עם התנסות צבאית והתמחות אזרחית. שווה להשקיע בלימודים, במבחנים ובפרויקטים שתקדמו. כשמגיעים לשירות הצבאי, כל מה שלמדתם הופך למציאותי, פתאום תיזכרו בשיעור או במטופל שתואמים את המקרה שהגיע אליכם למרפאה.
8. לא לשכוח לתעד - בכל טיפול בחייל חשוב לתעד את המפגש בתיקו הרפואי, כדי שגם מי שיטפל בו לאחר מכן יכיר את ההיסטוריה הרפואית שלו.
9. תתמקצעו במה שאתה עושים ותשאפו תמיד ללמידה והתפתחות - בהמשך כשתשובצו בשירותכם הצבאי יהיו לכם את הכלים ללמוד הכל במקום חדש.
10. אל תשכחו להנות מהדרך - במהלך המסלול תכירו חברים לכל החיים וגם תיפגשו עם חיילים רבים בשירותכם הצבאי. זה המקום שלכם להנות ולהכיר אנשים חדשים שלא הכרתם קודם לכן, ולרכוש ניסיון שגם טוב לאזרחות.
|