©
צילום: דובר צה"ל
טעים בצה"ל: המתכונים שהייתם שמחים לטעום בחגים
לסגור חג זה לא הדבר הכי כיף בעולם, אבל אם האוכל טעים, והבטן שבעה - אז ללא ספק אפשר להתגבר על זה. הטבחים-רון בן מוחא, וליאור אסרף, דאגו לחיילים ופינקו אותם בראש השנה כך שאף חייל לא יצא רעב. ומה בשבילכם? המתכונים השווים!
עשו סאב
הכירו את רון בן מוחא, 22, ואת ליאור אסרף, 20, בני דודים מנס ציונה, שמשרתים בתפקיד שווה במיוחד- טבחים!!! זהו לא תפקיד קל, בעיקר בגלל שהוא דורש להכין כמות גדולה של אוכל, שיהיה גם בריא, גם משביע וכמובן לא פחות חשוב- גם טעים!
עוד בערוץ על מדים של פרוגי
- מחווה אלון: מה תפקידן של משקיות הת"ש בחגים?
- מותק לא לשלוח לי עוגה: הטיפים שיעזרו לכן לשמור על הבריאות בזמן השירות
- טירונות 2000: פיילוט חדש בצה"ל להכשרת מתגייסים
באדיבות דובר צהל
לכבוד ראש השנה בן מוחא ואסרף, דאגו לפנק את כל החיילים שנשארו בבסיס בארוחת חג מרשימה וטעימה, שכוללת בתוכה מגוון גדול של מאכלים כמו קובה סלק, סושי פירות, ארטישוק ממולא בבשר ועוד.
אספנו בשבילכם חלק מהמתכונים, לכם רק נשאר להכין ולתת לנו לטעום!
קובה פירות יבשיםמרכיבים (ל30-35יחידות):לבצק:1 ק"ג סולת3כוסות מים(720מל)כף שטוח מלחלמלית:פירות יבשים(מששים,צימוקים וכו)3-4 בצליםאופן הכנה:בצק לקובהלהכנת מרק סלק (בו נשים את הקובה)6-5 גבעולי סלרי (ללא העלים), חתוכים למקלות5-4 סלקים, קלופים וחתוכים לרבעים, שמיניות או פרוסות1/2 1 עד 2 ליטר מים1/2 כוס מיץ לימון סחוט או כפית מלח לי2-1 כפות סוכר1 כפית מלח1 כפית פלפל שחור טחוןהכנת הבצקשמים את הסולת והמים ביחד עם המלח משרים ביחד 30 דקות. כשמערבבים אותם לראשונה (עד שהמים מחלחלים ונוגעים בכל הסולת) תראו בהתחלה שלוליות קטנות שנשארות על פני השטח. בתום זמן ההשריה הסולת 'שותה' את המים האלו והופכת לרכה ונוחה לעבודה.הכנת המליתמטגנים את הבצלים עם הפירות יבשים ותבלינים עד שיוצא תערובת טובה.הכנת המרק1.מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף ורך.2. מוסיפים את גבעולי הסלרי והסלקים ומערבבים.3. מוסיפים לסיר את המים – הם צריכים להספיק לכיסוי כל המרכיבים שבסיר, כולל קציצות הקובה שנוסיף בהמשך.4. מבירים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה עד שהסלק מתרכך והנוזל צבוע בסגול.5. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח, הפלפל והסוכר ומבשלים עוד כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
סושי בפירות יבשים :אורזפירות יבשיםאצותחומץדבשרטבים : טריאקי , רוטב שזיפיםאופן הכנה :מבשלים את האורז בסיר עם מים ביחס של 1-1בערך 25 דקות בישולמכינים תערובת של חומץ דבש וסוכרשופכים על האורז שהוא מוכן ומערבבים טוב טוב להוציא את כל האדים ומחכים שיתקרר קצתמורחים אורז על הצא בכמות נדיבה הופכים את האצא שהאורז לכיוון משטח העבודה שמים את המילוי של הפירות היבשים ומגלגים חותכיםטובלים ברטבים ואוכלים.בלוטין של פרגית ממולא בתמר ודלעתברוטב רימונים :פרגיתתמרדלעתרימוניםתבליניםאופן הכנה :פורסים פרגית לרוחבמשטחיםממלאים בתמר ודלעתמגלגלים ועוטפים בניילון נצמדבמקביל מרתיחים סיר עם מים חמיםכשהסיר רותח מבשלים את הפרגית העטופה בערך כ -10 דקותכשהיא מוכנה מוצאים אותה מהמים ומהניילוןמורחים ברוטב וצולים בתנור כ10 דקות עד הזהבהרוטב :מבשלים רימונים בסיר עם מים עד רתיחהמוסיפים סוכר קורט מלח יין אדום לפי טעםתוחנים את הכול ביחד ומוספים קורנפלור ומים להסמכה.ו...בתיאבון!!!
|
תגובות