ביקורת: הפתרון הזול לאייפון והגלקסי. סמארטפון בזול. צילום: יחסי ציבור

ביקורת: הפתרון הזול לאייפון והגלקסי

ברשתות הסלולר מציעים לנו סמארטפונים במחצית המחיר של ה"אייפון" וה-"גלקסי". הפעם אנחנו מבקרים את מכשיר הנוקיה C7 ומנסים להבין מה היתרונות והחסרונות במחיר הזול. כתבה ראשונה בסדרה

נדמה כי שוק הסלולר הפך להיות המנופול של שתי החברות: Apple ו-Samsung. הראשונה עם מכשירי האייפון והשנייה עם מכשירי הגלסקי המבוססים על מערכת ההפעלה "אנדרואיד". 

אך ישנם בשוק גם מכשירי סלולר נוספים של חברות שבעבר היו "שם דבר" כמו: מוטורולה, נוקיה ו-LG. בסדרת כתבות במדור ה"דיגיטל" של האתר, נסקור בכל פעם מכשיר סמארטפון אחר שייאלץ אותנו להיפרד מכמה עשרות שקלים בודדים מדי חודש, לעומת 129 שקלים על האייפון והגלקסי. 

הראשון שאנחנו סוקרים הוא מכשיר ה Nokia C7 שמוצע בהחזר חודשי קבוע של 59 שקלים בחודש. מדובר במכשיר עם מסך מגע, המתיימר להיות הסמארטפון המוביל של החברה, שבעבר חלשה על אחוז גדול ממכשירי הסלולר בכל העולם. 

היתרונות של המכשיר

1. גודל המסך: יחסית לשאר הסמארטפונים מדובר במכשיר עם מסך תצוגה בגודל של האייפון. אומנם הוא אינו גדול יחסית למכשיר הגלקסי, אך עדיין הפונטים והתצוגה על המסך מספקים את הצורך של המשתמש היום יומי. 

2. תמיכה מעולה באפליקציות בסיסיות: האפליקציות לצרכן הבסיסי ממצות החל מהוואטספ, מסנג'ר, סקייפ, דפדפן ה Opera, תוכנת הניווט Waze ועוד. 

3. מסך ראשי: במסך הראשי יש אפשרות לתכנת גישה כמעט להכל: החל מנגן מוזיקה מוקטן, עדכונים LIVE מהפייסבוק, רשימת אנשי קשר מועדפים, עדכונים על המיילים האחרונים שהתקבלו ועוד, חיבור ל WIFI ועוד. 

4.תמיכה בשן כחולה: אם באייפון השן הכחולה (bleutooth) מגביל אותנו אך ורק לחיבור התקנים חיצוניים כדוגמאת דיבורית, בנוקיה C7 ניתן להעביר קבצים בקלות למחשב הנייד או למכשירי סלולר אחרים. ניתן גם להתחבר לאינטרנט מהמחשב הנייד באמצעות חיבור דרך השן הכחולה למכשיר הנייד, במצב כזה המכשיר הנייד הופך למודם הסלולרי של המחשב. 

5.ממשק עבודה פשוט: התפריטים פשוטים וברורים, אין צורך לנווט בין התפריטים המסורבלים שניכרים באייפון. ההגדרות גם הן פשוטות לצרך הבסיסי. 

החסרונות של המכשיר

1.אפליקציות: אין גישה ל-Appstore ולMarket של האנדרואיד. מה שאינו מאפשר למשתמשי נוקיה גישה לאפליקציות כמו Instagram ודומיהן. 

2.תמיכה ב WIFI: אומנם ניתן להתחבר לרשת האינטרנט האלחוטית בה אנו נמצאים, אבל לא ניתן להפוך את המכשיר לראוטר אלחוטי בדומה לגלקסי והאייפון. ראוטר אלחוטי יכול להוות פתרון כשרוצים להתחבר לאינטרנט מכמה מחשבים ניידים במקביל על תשתית הסלולר.

3.באגים במערכת ההפעלה: משתמשים שעובדים עם המכשיר המדובר מתלוננים על תקיעה של מערכת ההפעלה לפחות פעם עד פעמיים ביום, סגירת ה-Waze למשל, מובילה לתקיעת המכשיר וכך גם שימוש באפליקציות מרובות מוביל להודעת שגיאה שמאלצת את סגירתן. כמו כן, מדווחים המשתמשים כי לעיתים קרובות הדפדפן נתקע ויש צורך להפעיל אותו מחדש. 

4.מקלדת על המסך: אומנם המקלדת מאפשרת הקשה על כל האותיות והמספרים, אך הגודל של כל אות ואות קטן מדי ומוביל לשגיאות כתיב רבות כשנלחצות בטעות אותיות הקרובות האחת לשנייה. 

בשורה התחתונה, המכשיר מומלץ לצרכן הממוצע ולא מתאים למי שמחפש סמארטפון עם ביצועים מרשימים שלא ייתקע (כמעט) אף פעם.  ציון פרוגי: 6 מתוך 10.

>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק של פרוגי

תגובות