איך מרוויחים כסף ממשחק חינמי?
גם כשמפתחים משחק חינמי, ללא כל עלות רכישה, ניתן להרוויח עלינו כסף. תשאלו את מפתחי המשחק DOTA2, הם עושים עלינו כסף, ובגדול. עמיאל לוזון עם הפרטים
המשחק החינמי DOTA2 נחשב למשחק ה/MOBA הראשון שנוצר על/ידי מפתח אלמוני, שעד היום לא נחשף בתור "מוד" למשחק Warcraft3 של חברת בליזארד.
לאחר שהצלחת המשחק התפשטה ברחבי העולם, התחילו חברות כמו Riot ו-S2GameS, לפתח משחקים המבוססים על אותו מוד מוצלח. משחקים אלו תפסו תאוצה ואחד מהם אף הגיע לחלוקת פרסים עונתית של כמיליון דולרים לקבוצה הזוכה.
כאן נכנסה לתמונה חברת Valve, שיצרה קשר עם מפתח המוד ויחד החלו בבניית משחק בשם DOTA2. משחק המשך, מבוסס מנוע גרפי חדשני, דמויות שמעוצבות מחדש, קולות חדשים ועוד. בהתחלה נראה היה כי המשחק לא ייצא לאור, מאחר וחברת בליזארד רצתה לקבל עליו זכויות יוצרים, כי בסך הכל רוב הדמויות מבוססות על משחקה שלה ובצדק. בסוף פסק בית המשפט לטובת Valve, ובליזארד תתספק במשחק משלה עם אותם גיבורים, אבל בשם אחר.
Valve מנגד הבטיחה שהמשחק ייצא בחינם לכולם, וכך כולם יוכלו להנות ממנו, בלי לקנות משחק חיצוני כדי להפעיל את המוד, כמו שהיה בתקופת המשחק הראשון. אז ממה Valve מכניסה כסף? מחפצים, מפתחות והרבה פיתויים. החברה דואגת ליצור סט חפצים לכל גיבור במשחק, חפצים הניתנים לרכישה בסכומים שנעים בין 7.99 דולר לבין 14.99 דולר, כשהממוצע עומד על 10.99 דולר לסט. גם חפצים בודדים ניתנים לרכישה מתוך סט שלם ומחירם נע בין 0.99 דולר לבין 4.99 דולר, כשהממוצע עומד על 1.99 דולר לחפץ בודד.
אם זה לא הספיק, החברה מפתה שחקנים לקנות מפתחות, שמסוגלים לפתוח תיבות אותם מקבלים השחקנים בחינם בצורה רנדומלית בין משחק למשחק. אין סדר קבוע, לפעמים אפשר גם לא לקבל חמישה משחקים רצוף שום דבר. כל מפתח עולה 2.49 דולר, כשיש למעשה לפחות חמישה סוגי מפתחות, שפותחים תיבות שונות שבכל אחת מהן נמצא חפץ שונה. בתיבות האלה מסתתרים גם חפצים יקרי ערך, שלפעמים מוחלפים בעד כ-50 מפתחות (שווה ערך ל 451 שקלים) לחפץ.
בנוסף לכך, בשיתוף עם חברת Valve והתוכנה Steam ששייכת לה, הקימו מעריצי המשחק אתר החלפות בשם Dota2Lounge, שמשמש כזירה המרכזית להחלפה של חפצים. ופה זה עוד לא נגמר, כדי לצפות בטורנירים של המשחק, החברה מוכרת כרטיסים לצפייה דרך המשחק בטורנירים הטובים בעולם, ולפעמים מעניקה חפצים במתנה. מחיר הכרטיסי צפייה נע בין 0.99 דולר ל-9.99 דולר, תלוי בסוג הטורניר.
אבל שיא השיאים עוד לפנינו, Valve מאפשרת גם לנו להרוויח כסף. החברה פתחה חנות, שבה נוכל למכור חפצים שקיבלנו או קנינו באיזה מחיר שנרצה, ואנשים אחרים יוכלו לרכוש אותם. בנוסף לכך, כל אדם יכול לעצב חפץ ולהציע אותו לחברת Valve, אם החברה תהיה מרוצה מהחפץ, הוא ייכנס לרשימת החפצים החדשים, ועל כל רכישה מהחנות, היוצר ירוויח אחוזים על יצירתו.
לסיכום, חברת Valve בנו מכונת כסף לא קטנה, במיוחד לאור העובדה שהמשחק עוד בשלבי הבטא שלו והוא כבר מוגדר כמשחק המשוחק ביותר במערב.
רוצים לקבל הזמנה למשחק? היכנסו לדף הפייסבוק של פרוגי, לחצו לייק, וכתבו לנו את האימייל של משתמש ה-Steam שלכם ונשלח לכם הזמנה למשחק.