פרטנר TV: שירות טלוויזיה אינטרנטי מעולה אך לא מושלם. צילום: יחצ

פרטנר TV: שירות טלוויזיה אינטרנטי מעולה אך לא מושלם

כמה אתם צופים בטלוויזיה ומה חסר לכם בחבילות שיש לכם עכשיו? פרטנר מנסה לענות על הצרכים שלכם עם שירות טלוויזיה אינטרנטי שאמור למשוך אתכם. מה חשבנו על הפרטנר TV? ביקורת

אם לפני כמה שנים הייתם מדליקים את הטלוויזיה וההורים שלכם לא היו מוסיפים תשלום על חבילות נוספות, הייתם נהנים מהערוצים הבסיסיים ואומרים תודה. חברת פרטנר השיקה את פרטנר TV עם מבחר ערוצים גדול, נטפליקס ועוד כמה פיצ'רים נוספים. מה חשבנו על הממיר החדש של החברה?

עוד בערוץ הדיגיטל של פרוגי:

קודם כל, לפני שניכנס לפרטים הקטנים, הממיר והשלט קטנים במיוחד. הממיר בנוי מאנדרואיד TV, מאפשר להוריד אליו אפליקציות מחנות גוגל, לצפות בסרטונים דרך יוטיוב ויש בו כרום קאסט מובנה (אפשרות לשדר מהמכשיר הנייד לטלוויזיה את הסרטון שאתם צופים בבו כרגע). השלט כאמור קטן, אך חשוב לציין שלהתרגל אליו יקח זמן ומצאתי את עצמי כמה וכמה פעמים מחזיק את השלט ההפוך בגלל מרכז כובד שהרגיש לי לא במקום. נקודה לטובת השלט, הם כפתורי הקיצור: כפתורי מספרים, כפתור לנטפליקס, כפתור ל-VOD ועוד שימושים נחוצים וטובים. בנוסף, בשביל לחבר את הממיר לאינטרנט, עליכם לאפשר חיבור קווי בחדר המבוקש. הממיר משתמש ב-10 מגה בייטים לתפעול שוטף של המערכת. 

השלט, כפתורי הקיצור
השלט, כפתורי הקיצור © יחצ

החברה החליטה שהצפייה בטלוויזיה שלה תהיה על פי מה שאנחנו מכירים עד עכשיו ולא על פי השיטה המודרנית: הצפייה היא על פי ערוצים לינאריים, משמע יש ערוצים ולא תוכן שמוצע מתפריט עצום. זאת אומרת שבשביל להגיע לערוץ מסוים, תוכלו ללכת לתפריט או ממש ללחוץ על ספרות הערוץ (נגיד כמו בממיר של הוט שלוחצים על 55 בשביל להגיע לערוץ הספורט הרגיל). זה יוצר תחושה טבעית יותר וחיבור למה שאנחנו מכירים מהעבר. זה לא אומר שזה יותר טוב בהכרח, אך אני התחברתי לשיטה הזו הרבה יותר. 

למרות השיטה, הממשק עצמו מאוד מסורבל. ייקח לכם מעט זמן בשביל להבין את כל הדרכים לנווט במערכת ולהגיע למחוז חפצכם. כל מיני כפתורים שמסבכים את הכל, כמו כפתור הבית שמוביל אתכם בדרך ארוכה ולא ברורה, כשיש כפתורים אחרים שעושים את העבודה הרבה יותר מהר. מדי פעם קיים גם דיליי בין הלחיצה עד שהפעולה עצמה מתנהלת בממיר, שזה לא נראה טוב בעין. במקביל לכך, החיפוש בממשק הוא מעולה. אפשר למצוא פרקים אחרונים בתכניות שונות על ידי הקלדת שם הסדרה או אפילו תוכלו לחפש את שמות השחקנים ולקבל תוצאות שונות מועילות.

 

בממיר קיימים כ-40 ערוצי תוכן, מערוץ הילדים, דרך ויוה ועד נשיונל ג'אוגרפיק. בנוסף תגלו שיש לכם את כל ערוצי הספורט, אך השירות הזה זמין רק לחצי שנה. לאחר מכן יהיה עליכם להוסיף תוספת תשלום עבור ערוצים אלו. בנוסף לחבילת הערוצים היותר מסבירה הזו, קיימים שלושה פיצ'רים שמאוד יעזרו לכם: קודם כל, ספריית VOD עם כותרים ישראלים ומחו"ל. הספרייה כוללת בתוכה תוכן שכיף לראות אותו, אך הוא מאוד דל ולא מלא בכלל וזה חבל. החברה הודיעה כי תכפיל את התוכן עד סוף השנה, ולכן יש עוד תקווה. אפשרויות החיפוש כאן נהדרות כפי שכבר נכתבו. הפיצ'ר השני הוא ה-Catch Up, מה שמאפשר לכם לחזור עד שבועיים אחורה ולצפות בתכנית שפספסתם כי הייתם באיזה מסיבה עם חברים או ביציאה עם המשפחה. הפיצ'ר השלישי הוא פיצ'ר מוכר, והוא אפשרות להקליט תכניות. 

הפיצ'רים האלו מאוד מוסיפים לטובת החברה, אבל לצערנו יש לממיר בעיות שלאחר הלידה. ראשית, אנו נתקלים בבעיות ששידור הופסק או שלא מצליחים לקלוט את השידור. ריבוט קצרצר מתקן את הבעיה, אך זה די מבאס להתחיל פרק ולהתקע בגלל הודעה ש"הכותר לא נמצא" ולחכות או לעשות אתחול. בנוסף, אם אתם נמצאים באחד הערוצים או באחד התכנים ב-VOD ותרצו לצאת, אתם תתקלו בהודעת אישור שלישית שלא מתרגלים אליה למרות שנכנסתי ויצאתי המון מתכנים שונים.

© יחצ

אז נכון שספריית ה-VOD היא דלה ולא מלאה, אבל מה שמציל את המצב, זה שיתוף הפעולה עם נטפליקס. כמות התוכן שיש בנטפליקס ללא ספק מצילה את המצב וגורמת לי לשבת דקות ארוכות מול המסך ונהנה מהתכנים ששם. חשוב לציין כי התכנים כולם מתורגמים לעברית וזה ללא ספק פלוס גדול מאוד. אם כל זה לא הצליח לקסום לכם יותר, אז עבור מנוי רגיל של נטפליקס אתם תשלמו כ-40 שקלים עבור החבילה הסטנדרטית ואילו דרך פרטנר TV אתם לא תשלמו על המנוי שלכם לנטפליקס למשך חצי שנה, ורק לאחר מכן תוסיפו עוד 30 שקל בחודש (לפי החבילה שתבחרו). אך כמובן לא הכל מושלם שם ולמי שחשוב הפקות מקור ישראליות, שיידע שנטפליקס רכשה כמה הפקות מקור ישראליות כמו פאודה, סרוגים ועוד, אך רק כי בסוף שנה הם ייצרו סדרה בעברית חדשה, אבל עד אז לא קיים כלום כרגע. בנוסף, הסדרה "חממה" של גיורא עברה להפקה בינלאומית שגם היא תגיע בתקופה הקרובה.

התוכן לא רק זמין בממיר שבבית, אלא שהוא הולך אתכם לכל מקום. אתם יכולים להוריד את האפליקציה של פרטנר TV ובכך להיות בכל מקום עם גישה לערוצי התוכן השונים ולספריית ה-VOD. המערכת עצמה מסורבלת מעט כמו המערכת בממיר עם מעט בעיות בעת הצפייה, אבל הרבה יותר קל להתחבר אליה. אחת הבעיות שיותר הפריעו לי שאי אפשר לצפות בתכנית ובזמן הזה לשוטט באפליקציה ובתכנים אחרים, אלא חובה להיות מאה אחוז בתכנית שרואים כרגע. הצעד הבא שמצופה מהחברה מעבר לתיקון הבעיות הוא לאפשר את התכנים גם דרך המחשב, אז זה יהיה מעולה יותר.

© מתוך האפליקציה

בשורה התחתונה מדובר בשירות טלוויזיה אינטרנטי מעולה, אך לא מושלם. המחירים הם קצת טריקיים. היום פרטנר הכריזה על כך שהעלות תהיה 69 ש"ח עבור פרטנר TV עם התוספת של תוכן נטפליקס למשך חצי שנה, ולאחר מכן עבור כל חודש תשלמו עוד 30 שקל לחודש עבור החבילה הסטנדרטית או 40 שקל לחודש עבור חבילת ה-HD שכולם רוצים. למרות זאת, המחירים פשוט קוסמים לכל כיס, במיוחד לבני נוער אם הם רוצים לקחת איתם את הממיר לפנימייה או למכינות שלפני גיוס. המערכת עצמה קצת מסורבלת ולא מזמינה, אבל לאט לאט מתרגלים. כמות התכנים ב-VOD מבאסת מאד, אך ללא ספק שיתוף הפעולה עם נטפליקס עושה את שלו ומציל את המצב. מי שמחפש הפקות מקור ישראליות שיידע שכרגע, אין לנטפליקס תוכן חדש, אלא רק תוכן נרכש. למרות זאת, החברה אומרת כי בסוף השנה תפיק תוכן חדש בישראל, אך כרגע לא קיים.

לוגו
לוגו © יחצ
תגובות