שופינג באינטרנט? יכול להיות מאוד מסוכן
כתבת "פרוגי" בדקה מה היתרונות ומה החסרונות ברכישת מוצרים דרך חנויות ווירטואליות ברשת האינטרנט וגילתה שיש גם פתרונות להתמודד עם כל החששות. אז יוצאים היום לקניון או שנשארים בבית?
לצד ההתפתחות הטכנולוגית, אנשים רבים מפסיקים לצאת לחנויות במרכזים המסחריים ובקניונים, ומעדיפים לשבת בבית ולהזמין הכל דרך האינטרנט. כתבת "פרוגי" בדקה עד כמה הרכישה באינטרנט שווה את הוויתור על יציאה מהבית? והאם הסכנות ברכישה המקוונת גוברות על היתרונות.
ה"טרנד" של רכישה באמצעות האינטרנט הופך לאט לאט למאוד פופולארי. יותר ויותר אתרים נפתחים ומאפשרים לנו לרכוש הכל החל מבגדים, תכשיטים ואביזרי אופנה ועד למכשירי חשמל ואלקטרוניקה.
השופינג האינטרנטי, התגלה בקרב הצעירים הישראלים בצורה ניכרת לפני כארבע שנים ומאז רבים התמכרו לאפשרות לרכוש כל דבר דרך העכבר והמקלדת. לעיתים גם מדובר במוצרים שקשה מאוד להשיג בחנויות האמיתיות בקניון או במרכז המסחרי.
כמובן שישנו את יתרון המחירים. מאחר ואחזקת חנות ווירטואלית הינה הרבה יותר זולה מאשר אחזקת חנות אמיתית, המחירים באופן אוטומטי נמוכים יותר בחנות המקוונת. כמו כן, ישנו יתרון המשלוח. באתרים רבים המשלוח יהיה בחינם, מעל מחיר מסויים.
אך לצד יתרונות המחירים, המבחר והנוחות, גם כאן יש סכנות, כמו בכל דבר באינטרנט. לא תמיד ניתן לדעת מי עומד מאחריי המסך והאם החברה שמפעילה את האתר מאבטחת אותו כראוי. שלא תמצאו את המספר אשראי שלכם אצל האקר איראני פתאום.
רוב הגולשים מפחדים לתת את מספר כרטיס האשראי או כל פרט מזהה אחר, ובצדק. לכן תמיד עדיף לחקור את האתרים שאתם קונים בהם ורק לאחר שתגלו שהם בטוחים מבחינת אבטחת המידע הפרטי שלכם, צאו לרכישה המקוונת.
אז מה חשוב לנו לבדוק לפני שיוצאים לרכישה?
- קודם כל, אל תבצעו רכישה באתרים שאתם לא מכירים או אתרים שלא מוכרים לאנשים הקרובים אליכם.
- תמיד חשוב להתייעץ עם אנשים. מומלץ לשאול מכרים על אתרים שהם הזמינו מהם.
- תבררו ממי אתם קונים. גם כשאתם קונים ב-EBAY תמיד רשום מאיזו מדינה זה נשלח ויש אפשרות אפילו ליצור קשר עם השולח.
- אם אתם לא בטוחים לגבי האתר, אל תקנו! עדיף שלא יהיה לכם מוצר ביד מאשר עוקץ לכרטיס האשראי שלכם.
- מומלץ לחפש באתרי השוואת מחירים או באתרים שממליצים על אתרים לקנייה דרך הרשת ולראות שהאתרים באמת אמינים.
- פתחו כרטיס אשראי ייעודי לרכישה מקוונת באינטרנט, שבכל פעם תטעינו בסכום כסף שאתם מוכנים לסכן, כדי שאם כבר יעקצו אתכם, זה יהיה בסכום קטן.