סקירת לוח האם Gigabyte Z77X-UP4 TH. לוח אם למקצוענים. צילום: היצרן

סקירת לוח האם Gigabyte Z77X-UP4 TH

חברת Gigabyte השיקה לאחרונה לוח אם שאין לנו דרך אחרת להגדיר אותו מאשר "מתנת החגים המושלמת" למשתמש ובעיקר לגיימרים

Gigabyte החליטה להפתיע את כל הגיימרים והמשתמשים הכבדים (עורכי וידיאו ומנהלי אתרים), לקראת חג הסוכות, עם הדגם החדש של לוח האם Z77X-UP4 TH.

דסק הדיגיטל שלנו נשלח לבדוק את לוח האם החדש על כל רבדיו וקיבל החלטה האם השקעה של אלף ומאתיים שקלים בלוח אם, היא השקעה נבונה.

פרמטר ראשון: אריזה

חברת Gigabyte כהרגלה בוחרת בעיצוב לא מורכב מדי ופשוט שאמור לתת את המשוב האופטימלי ביותר ללקוח ובכך ללכוד אותו. בחזית האריזה החברה מספקת לנו נטו גירויים כמו אזכור רציני על חיבורי ה-ThunderBolt.

הדגש הרציני ביותר שאפשר לקבל מהאריזה עצמה הוא שהלוח זכה בפרסים היוקרתיים ביותר בעולם, ביניהם, פרס שהוענק לו ב-Best Of Computex 2012 של אתר Tomshardware.

פרמטר שני: ערכה

הערכה סטנדרטית, היא כוללת חוברת הוראות, מדבקה למארז, חוברת התקנה מהירה, חוברת פתרונות למעבדים מבוססי אינטל ו-AMD, ארבעה כבלי SATA וגשר SLI .

פרמטר שלישי: המפרט הטכני והטכנולוגיה

אז למה בעצם הלוח זכה לתואר "המתנה המושלמת לחגים"? מדובר בלוח בגודל 30.5 ס"מ על 24.4 ס"מ, בצבע שחור בהיר מבריק, בהחלט מדובר בלוח יפה.

על הלוח עצמו באזורי הצ'יפים הוצבו צינורות היטפיפ המאפשרים העברת חום אופטימלית למרות שלפי נתוני החברה, גם עם קירורים פשוטים יותר הצ'יפ IR3550 PowlRstage יהיה מספיק קר, כך שבעצם חווית המעלות עם קירורי ההיטיפיפ פשוט מענגת ועולה על כל הציפיות.

לוח האם המתקדם של החברה. צילום: היצרן.
לוח האם המתקדם של החברה. צילום: היצרן.

הלוח עצמו מבוסס צ'יפסט Z77 אשר תומך בשלל המעבדים החדשים ומאפשר עבודה עם מספר טכנולוגיות. אחת הטכנולוגיות העיקריות שהלוח מצטיין בה היא העובדה שישנם שני חיבורי ThunderBolt של חברת אינטל אשר לפי נתוניה של החברה, ללוח נוכל לחבר אל צמד החיבורים לא פחות משישה התקנים (כמו כונן חיצוני וכדומה) ובנוסף עוד מסך לכל חיבור.

מה שנותן לנו במקסימום תרייסר חיבורי התקן ועוד שני מסכים. במקביל כמובן נוכל להשתמש בחיבור ה-HDMI או ה-VGA/DVI שלנו כדי לחבר מסך נוסף לחוויה אבסולוטית.

לפי מספר מבחנים שנעשו, החיבורים הנ"ל יוכלו לספק לכל צרכן חוויה מהירה במיוחד בדמות 10Gbps לעומת התקן ה-USB3 שיוכל לספק לנו בסך הכל 5Gbps, בקיצור חצי מהירות, מספרים מדהימים לכל הדעות.

בפאנל האחורי אפשר למצוא בין היתר שישה חיבורי USB3, חיבור מקלדת/עכבר (שילוב של שניהם בחיבור אחד), חיבור רשת של כרטיס התומך עד 1000Mbps וכמובן חיבורי כרטיס הקול 5.1 ערוצים הכולל בין היתר יציאה אופטית שיכולה לספק לנו חוויה של 7.1 ערוצים.

אחרי שסיכמנו את כל נושא הפאנל האחורי נעבור לנושא הממשקים השונים על גבי הלוח. הממשק המרכזי והחשוב ביותר הוא ממשק ה PCIe 16X הכולל שלושה ממשקים שונים.

בגזרת חריצי הזיכרון ישנם ארבעה ממשקים אשר יכולים להכיל מקסימום 32GB במהירות מקסימלית של 2400Mhz במצב אקסטרים. הלוח עצמו במערך ה-SATA די מוגבל במספר של שש כניסות בלבד כאשר רק שניים מהם מיועדים ל SATA3.

זאת בהחלט אכזבה מאחר ובדגם היותר נחות שסקרנו כאן Z77X-UD3H גם כן קיבלנו רק שישה חיבורים שכאמור לחלק מאתנו לא יספיק. אם כבר מדברים על שינויים את אותו צג "לד" שהוצג לנו בלוח הקודם אשר מצהיר על תקלות ומעלות הסירו בלוח הנ"ל ואין לי מושג למה, מאחר ואני רואה לפחות מקום אחד אופציונלי שעליו הוא יכול לנוח.

הפרס של פרוגי.
הפרס של פרוגי.

לסיכום המחיר נע בין 1161 ל- 1235 ש"ח ללוח, בסופו של יום הכל עניין של כסף ואם אתם שואלים אותי שווה להשקיע את הכסף על הלוח.

תגיות
תגובות