עדכונים לאפליקציות של Windows 8. גולשים בטבאלט. צילום: פייסבוק

עדכונים לאפליקציות של Windows 8

מיקרוסופט שחררה חידושים לאפליקציות המובנות של Windows 8 . מספר היישומים למערכת גדל ועומד כיום על כ-50,000. בישראל זמינות מעט פחות מ-30,000 אפליקציות

בימים האחרונים שחררה מייקרוסופט עדכון משמעותי ראשון לחבילת אפליקציות התקשורת המובנות
ב/Windows 8 מאז השקתה באוקטובר. השדרוג, כפי שהכריזה החברה לפני כשבועיים נועד להיות הראשון מבין רבים שייצאו עבור המשתמשים במערכת ההפעלה החדשה, נועד לענות על תלונות רבות בעניין החוסר באפשרויות רבות באפליקציות.

לעדכון הגדול ביותר זכתה אפליקציית המייל. לפני העדכון, היא הציעה תפקוד בסיסי ביותר וחסרה הרבה מהאפשרויות הזמינות בכל אפליקציה אחרת ובכל שירות מייל ברשת, כולל זה של מיקרוסופט עצמה.

הגרסה החדשה שלה מוסיפה לה תמיכה בתיקיות, כך שניתן ליצור ולמחוק תיקיות מתוך האפליקציה וכמובן גם לעיין בתוכנן ולבצע פעילות על כלל ההודעות בהן. כמו כן נוספה ליישום יכולת להוסיף באופן אוטומטי לרשימת תיקיות המייל לשוניות מיוחדות להודעות שסומנו לטיפול ע"י דגל ב-Outlook או כוכב ב-Gmail.

פורמט כתיבת ההודעות שופר אף הוא, ומאפשר עתה הוספת קישורים ורשימות, כמו גם הדבקה משופרת של תוכן מעוצב מאפליקציות אחרות כגון דפדפן או וורד. גם יכולת החיפוש שודרגה, ונוספה לה תמיכה בהודעות הנמצאות על השרת ואינן שמורות בזיכרון האפליקציה כברירת מחדל היא שומרת מיילים למשך שבועיים, כדי לא להכביד על הזיכרון.

עם זאת, בין כל השדרוגים בולטת בהיעדרה תמיכה בתכונת התיוג (בגרסת ג'ימייל) או הקטגוריות בגרסת Outlook.com, כך שלא ניתן לשייך מיילים לנושאים שונים המקלים על הצגת מיילים קשורים. נראה שמיקרוסופט מנסה לשפר את האפליקציה מבלי להפוך אותה לתחליף ראוי ליישום המייל העיקרי שלה – אאוטלוק 2003.

אאוטלוק בווינדוס 8.
אאוטלוק בווינדוס 8.
צילום: פייסבוק.

אפליקציה נוספת שהשינוי בה מורגש היא אפליקציית היומן. בגרסה הקודמת שלה הוצגו האירועים בה במשבצות צבע בוהקות שהרגיזו משתמשים רבים. לכן שינתה מיקרוסופט את צורת התצוגה של אירועים למשבצות בהירות שבצידן השמאלי (או הימני בממשק העברי) מוצג פס אנכי בצבע שהוגדר ע"י המשתמש עבור החשבון הרלוונטי. הדבר מקרב בין אפליקציית היומן של Windows 8 למקבילתה ב-Windows Phone, המשתמשת מזה כשנתיים בצורת התצוגה הצבעונית יותר והמהוקצעת יותר.

בנוסף, הכניסה מיקרוסופט לאפליקציה סוג תצוגה חדש לצד תצוגות חודש, שבוע ויום - "שבוע עבודה", המציג את ימים שני עד שישי בלבד ומספק מרווח תצוגה רחב יותר עבור כל אירוע בימי העבודה. שיפורים נוספים כוללים אפשרות לצפייה בזמינות איש קשר המסונכרן עם Exchange ושליחת מייל לכל רשימת המשתתפים בפגישה המצויה ביומן.

שינויים גם באפליקציית היומן.
שינויים גם באפליקציית היומן.
צילום: פייסבוק.

אחרונה בתור היא אפליקציית ה"אנשים"  שגם היא בעיקר הדביקה את הפער מול מקבילתה הסלולרית. הדבר מתבטא בכך שניתן עתה למיין את רשימת אנשי הקשר לפי רשתות חברתיות (מיקרוסופט, סקייפ, גוגל, פייסבוק, טוויטר, לינקד-אין וכו'), לשלוח סטטוסים לפייסבוק וטוויטר ישירות מעמוד הפרופיל האישי ולהעלות סטטוסים לקירות הפייסבוק של חברים ישירות מעמודי הפרופיל שלהם.

הדימיון ל-People Hub ממערכת ההפעלה הסלולרית של החברה מתבטא בכך שבין כל האפשרויות נעדרות שיתוף סטטוסים מפייסבוק ו-Retweet עם תגובה נלווית במקום ה-Retweet הרגיל המכיל רק את הציוץ המקורי.

אפליקציית ה
אפליקציית ה"אנשים".
צילום: יוטיוב.

בין כל השינויים באפליקציות השונות, אחד שווה אזכור נפרד: התמיכה בשירותי גוגל. כתשובה להודעתה של גוגל מתחילת השנה על הפסקת התמיכה בפרוטוקולים של מיקרוסופט, שמטה גם מיקרוסופט את התמיכה המובנית בשירותי ג'ימייל והחליפה אותה בתמיכה חלקית.

כך, לוח השנה החדש אינו תומך כלל בסנכרון עם זה של גוגל ואפליקציות המייל ואנשי הקשר דורשות חיבור מחדש של החשבון בעזרת פרוטוקול IMAP, שאינו מציע את מלוא האפשרויות של פרוטוקול Exchange ActiveSync. מסיבה זו, עבור מי שחיבר את אפליקציות Windows 8 עם חשבון של גוגל, עדיף יהיה לא לעדכן אותן לגרסאות החדשות אלא לחכות עד שמיקרוסופט תגשים את הבטחתה לפתח תמיכה משלה בפרוטוקולים של גוגל עצמה.

בתוך כך, בסוף השבוע חצתה חנות האפליקציות למחשבים של מיקרוסופט את רף 50,000 האפליקציות, כך לפי נתוני אתר Metro Store האוסף נתונים לגבי אפליקציות. בכך רשמה מיקרוסופט הישג משמעותי, כאשר היא מובילה בהפרש ניכר על המתחרה, Mac App Store  של אפל, הכוללת כ-14,000 אפליקציות בלבד.

עם זאת, יש לזכור כי מיקרוסופט, בניגוד ליריבתה, אינה דורשת אישור על כל אפליקציה המועלה לחנות וכך מאפשרת למפתחים להעלות אפליקציות רבות באיכות ירודה או במספר גרסאות שונות שאינן שונות מהותית זו מזו.

כמו כן, לפי נתוני Metro Store נרשמה השנה ירידה חדה בקצב העלאת האפליקציות לחנות, לאחר שבחודשים האחרונים של 2012 הוא עמד על כ-500 אפליקציות ביום לעומת כ-200 בממוצע בשלושת החודשים האחרונים. עוד נציין בזאת  כי לפי הנתונים בישראל זמינות מעט פחות מ-30,000 אפליקציות.

תגובות