!-- Google Code for BCloud Remarketing -->
מגבים את עצמנו: הגיע הזמן לשמור על המידע. צילום: יחסי ציבור

מגבים את עצמנו: הגיע הזמן לשמור על המידע

אנחנו חיים בעידן בעייתי, בתקופה בה הכל פרוץ ונגיש למי שרוצה. תמיד אומרים שהכי טוב שיהיה עוד גיבוי במחשב ולא במקומות חיצוניים, אבל מנגד עדיף להרבות את כמות הגיבויים, גם בפלטפורמות חיצוניות. אז במה להשתמש?

החיים שלנו דיגיטליים. בכל מקום וכל הזמן אנחנו מצלמים, מקליטים, מתעדים, כותבים, שולחים ומקבלים מסרים של טקסט או תמונה מהחברים או ההורים. אבל איך נוכל לוודא ששום דבר לא נמחק ולא יימחק אף פעם? לניידות יש מחיר והסמארטפון שלנו יכול ליפול לאסלה או להימעך בכל רגע נתון. למעשה, הסיכוי שיקרה לנו משהו כזה גבוה יותר מזה שתקרה לנו תאונה חס וחלילה.

מה הפתרון? גיבויים, כמה שיותר ואפילו גיבוי שלהם, ואם יש שירות שנותן את זה בחינם ובנוחות מרבית, אז בכלל. כיום יש מספר שירותי גיבוי בעולם, שירותי ענן ואחסון שנועדו באופן כזה או אחר לשמור לנו על הקבצים.לכל שירות יש את היתרונות והחסרונות שלו. אחד החסרונות הבולטים ברוב השירותים הוא הגבלת הנפח הכולל, שניתן לנו בחינם, עבור אחסון הקבצים שלנו. אבל לא כדאי לכם לעצור כאן, כי גם לזה יש לנו פתרון.

לגיבוי כל הקבצים החשובים בחינם וללא הגבלה, לחץ כאן!

אחד משירותי הגיבוי בענן הוא Bezeq Cloud של בזק, שמוצע בחינם למנויי האינטרנט שלה. אם דיברנו קודם על הגבלת הנפח , אז שתדעו שהשירות הוא ללא הגבלת נפח גם מהמחשב וגם מהסמארטפון (באמצעות אפליקציות ייעודיות גם ל-IOS  וגם לאנדרואיד) וזמין מכל מקום למעשה שיש בו חיבור לאינטרנט.

לצד השירות הזה, ישנם שירותים נוספים של חברות גדולות בעולם, כמו Google Drive ו-DropBox המאפשרים שיתוף ואחסון של קבצים בענן, כאשר לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו.

הדרייב למשל מגביל אותנו בנפח אחסון שניתן בחינם (15 גי'גה) וכך גם הדרופבוקס (2 ג'יגה) אבל מלבד החיסרון המשמעותי הזה, הדרייב מאפשר זמינות לשירות ממספר פלטפורמות ובקלות באמצעות משתמש ה-Google שלכם. באמצעות קישור כל השירותים שלכם לחשבון אחד, אתם יכולים לשתף קבצים דרך הדרייב במייל, לשתף קבצים בקלות דרך הסמארטפון באמצעות אפליקציה ייעודית ועוד.

בנוסף לזאת, אפשרות משמעותית וייחודית לדרופבוקס היא החיבור לפייסבוק, ניתן להתחבר לדרופבוקס באמצעות הפייסבוק וכך להעביר תמונות מהכונן בענן ישירות לסטטוס או לפוסט בפייסבוק. כמו כן, ישנה אופציה נוספת שעוזרת למשתמשי הדרופבוקס לקבל עוד נפח אחסון בחינם, והיא אופציית ה"ספר לחבר", במידה ומשתמש חדש של דרופבוקס מצטרף דרכך, אתה מקבל עוד נפח אחסון בחינם. דבר המהווה יתרון משמעותי על פני האפשרות של גוגל דרייב.

שלושת השירותים, Google Drive, Dropbox ,Bezeq Cloud, כוללים פיצ'ר של גיבוי אוטומטי לתמונות שלנו במסארטפון מייד עם צילומן. בקיצור, אם הפעלתם את הפיצ'ר הזה דרך הגדרות האפליקציה בסמארטפון אז כל התמונות שלכם עולות לענן מיד אחרי שצילמתן אותן ונשמרות גם שם, בנוסף לכך שהן נשמרות על הטלפון שלכם. בהקשר זה חשוב לזכור כי ל Bezeq Cloud יש יתרון משמעותי – נפח אחסון ללא הגבלה, כך שאתם יכולים לצלם כמה שתרצו מבלי לחשוש לרגע שייגמר מקום האחסון בענן עבור התמונות שלכם.

שלושת אפליקציות השיתוף הללו מאפשרות כיום ממשק נוח לגיבוי, כל אחד לסוג המשתמש שלו, הן דרך המחשב והן דרך הסמארטפון, הדרייב והענן של בזק אפילו בעברית. נכון, תמיד טוב שיהיה גיבוי גם אצלנו במחשב, זה מעולה, אבל מה יקרה אם פתאום צריך לעשות פרמוט למחשב? או שהתקלקל המחשב? תמיד טוב שיהיו עוד מקורות גיבוי..

נכון, יש דיסקים, כוננים ניידים ודיסק-און-קי שיכולים גם כן לגבות את הקבצים שלנו, אנחנו משתמשים בזה גם, אבל זה לא הפתרון היחידי, ובטח שלא הטוב ביותר. גיבוי נכון, זה גיבוי המגובה במספר מקומות שיהיה נגיש ככל שניתן ממקומות שונים בעולם.

אם בוחנים את זה יותר לעומק, כל שירות גיבוי שציינתי כאן, יתאים למעשה למשתמשים מסוימים עם צרכים שונים – לפי תחומי עניין או עיסוק ובעיקר סוג הקבצים שהמשתמש רוצה לגבות. המסקנה? גיבוי זה דבר שכל אדם צריך, אבל כל אחד צריך לבחור את השירות שמתאים לו.

לגיבוי כל הקבצים החשובים בחינם וללא הגבלה, לחץ כאן!

תגובות