שתיית אלכוהול במסיבות: מה בני הנוער חושבים?
עד כמה זה טוב לשתות אלכוהול? האם זה כדאי ונכון או שאולי צריך להפסיק ולהגביל את השתייה? כתבי פרוגי מתן כרמי, מיקי גלר ודין ליכטר אומרים את דעתם. "אלכוהול משחרר, וכשיוצאים לחגוג מותר ורצוי להשתחרר. זאת אחת הסיבות (חוץ מהמוזיקה) שיוצאים למסיבות" אומר כרמי. מה עוד האלכוהול נותן?
תופעת שתיית האלכוהול בקרב בני הנוער רק הולכת וגדלה מידי שנה, על אף החוקים וההגבלות שהתווספו בשנים האחרונות. ביקשנו מכתבי פרוגי לומר את מה שהם חושבים על תופעת השתייה במסיבות. "תופעת השתייה בקרב הנוער במסיבות ובמועדונים זאת תופעה נפוצה מאוד" אומר מתן כרמי. "אולי זאת הקלות בה אפשר להשיג את האלכוהול או העובדה שפשוט מי ששותה יותר נהנה יותר, כשפעמים רבות נערים משתכרים כבר לפני המסיבה ומגיעים שיכורים", לדבריו מדובר ב"תפיסת ראש ולא ללחזור הביתה חסר הכרה".
עוד במדור התרבות של פרוגי:
עוד הוא אומר כי "אלכוהול משחרר, וכשיוצאים לחגוג מותר ורצוי להשתחרר. זאת אחת הסיבות (חוץ מהמוזיקה) שיוצאים למסיבות. אלכוהול נותן לך את האומץ להתחיל עם בחורה במידה ואתה ביישן, כמובן אם לא השתכרת יותר מידי. תחושת השחרור לאחר חודשים רבים של לחץ בלימודים ובעבודה גורמת להנאה צרופה, ומי אם לא האלכוהול יודע לשחרר ולגרום לך לחשוב שאתה הרקדן הכי טוב שיש?".
"דבר נוסף שהאלכוהול נותן בעקבות "השחרור", הוא אומץ. הבנות רוקדות עם עצמן ולא זורקות מבט לעברך, תן לאלכוהול לעשות את העבודה, תתנהג כאילו אתה שולט במצב, תצחיק אותן, תרקוד איתן ומקסימום למחרת תתנצל על השטויות שאמרת, אבל עדיין חברך האלכוהול עשה עבודה מצוינת ונתן לך דחיפה רצינית לאומץ שקצת היה חסר לך. חוץ מזה, אם המסיבה גרועה, האלכוהול יגרום לך לחשוב אחרת - הוא יארגן לך את המסיבה הכי טובה שיש".
רגע, אל תמהרו. דין ליכטר נגד שתיית אלכוהול
"לדעתי הרעיון של אלכוהול במסיבות הוא רעיון בעייתי ולא טוב מהסיבה הפשוטה שלאחר ששותים ומשתכרים, המוח שלנו מתפקד בצורה הרבה פחות טובה. עושים המון שטויות - מה שבדרך כלל הורס את המשך המסיבה, אנשים נפגעים וסך הכל נוצרת אווירה רעה במסיבה" אומר ליכטר ומוסיף ש"רוב אלו ששותים, עושים את זה מלחץ חברתי או בגלל הרצון להיות יותר "מגניב". גם אנשים שלא אוהבים לשתות, שותים בכול זאת, ולמה? כי החברה גורמת לנו לזה".
"ככל שממשיכים לשתות אלכוהול, מפתחים גם התמכרות שיכולה ליצור בעיות עתידיות, כמו בעיה בכבד והתקף לב. יותר מזה, ברגע שהאלכוהול פועל במקומך, אתה לא חושב כמו שצריך - מה שעלול להוביל למעשים ופעולות שתתחרט עליהם אחר כך" סיכם את דבריו.
מבחינת כתבנו מיקי גלר, מדובר בתופעה בעיייתית שלא ניתן להעלימה. "הרבה אנשים יחלקו על דעת חבריהם בנוגע לשתיית אלכוהול. הרי מן הסתם את האלכוהול לא יורידו מהמדפים, לא יעלימו מהמועדונים וכמובן שההורים תמיד ייקנו יין או כל סוג אחר של אלכוהול לבית" הוא אומר וכי לדבריו "צריך כמו כל דבר בחיים, לשמור על גבול הטעם הטוב. יש לקחת את המעשים באחריות וברצינות. צריך לזכור שאלכוהול הוא סם לכל דבר, זה שהוא חוקי, לא הופך את השימוש בו לסדיר".
עוד הוא אומר כי "אלכוהול אכן עוזר להשתחרר. נותן חופש מהדעת ומשרה אווירה (לרוב חיובית ושמחה), אך אותם "רגעים של אושר" יכולים להסתיים בראש באסלה וכאבי ראש נוראיים למחרת, שלא לדבר על נזק לרכוש, לאנשים ולשם הטוב שהיה לכם (אם בכלל). אין דבר יותר גרוע מערב שמסתיים בטיפול בשיכור שלא יודע לשים גבולות, והכוונה "התמימה" של השתייה נגמרת באסון.
אנחנו ממליצים לכם לתכנן את האירוע מראש, לדעת כמה אתם מסוגלים לשתות וכיצד אתם מתפקדים תחת כמות האלכוהול הזאת - לקבוע נהג תורן או להזמין מונית בדרך חזרה הביתה. תאמינו לנו, לא יקרה דבר אם תבלו את השישי שלכם שפויים ופקחים. אולי אפילו תיהנו יותר!