קציצות של אמא: יון תומרקין חושף את המתכון המשפחתי. צילום: אינסטגרם

קציצות של אמא: יון תומרקין חושף את המתכון המשפחתי

שאלתם את עצמכם פעם, "איך יון תומרקין גדל להיות מי שהוא?" אולי זה בזכות הקציצות שאמא שלו נתנה לו לאכול כשהיה קטן? עכשיו יון נותן לנו את המתכון המשפחתי כדי שנגדל גם אנחנו על הקציצות של אמא שלו

אז מה צריך?

(להכנת 30 יחידות)

  • 1.5 ק"ג בשר עגל טחון טרי
  • 2 פרוסות חלה יבשה מושרות וסחוטות
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 2 ביצים טריות טרופות
  • בצל בינוני-גדול קצוץ
  • צרור פטרוזיליה בינוני קצוץ
  • עלי טימין טרי (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל גרוס טרי
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון
© צילום מסך מאינסטגרם

איך עושים?

  • בקערה גדולה להניח את הבשר הטחון.
  • להוסיף את הבצל והפטרוזיליה (טימין, אם רוצים) ולערבב עד שנטמעים בבשר.
  • להוסיף חלה ואבקת סודה לשתיה ולערבב היטב.
  • לתבל – מלח ופלפל לפי הטעם. אפשר לבדוק את התיבול ולתקן על פי הצורך.
  • להוסיף 2 ביצים טריות טרופות ולערבב היטב.
  • להניח לתערובת לנוח כשעה. אפשר מחוץ למקרר.
  • ליצור קציצות ולצפות בפירורי לחם.
  • לטגן במחבת עמוק בשמן חם, על אש בינונית-קטנה, עד להשחמה.

עם מעט ניסיון וטיגון רגיש - הקציצות יישארו אווריריות ועסיסיות.

בתיאבון!

© צילום מסך מאינסטגרם

פעילות "שולחן משפחתי" של קבוצת אסם, ידיעות אחרונות, YNET ופרוגי חוזרת! מחזירים את ארוחת הערב המשפחתית למרכז השולחן ומפנים זמן לביחד המשפחתי.

 

תגובות