גמר "משחקי השף": עונה של אוכל טוב ומתמודדים מעולים
אור גינסברג מהנבחרת של מאיר אדוני, הוא הזוכה הגדול ב"משחקי השף". מה חשבנו על הזכייה שלו, על הגמר הגדול ועל העונה? ביקורת
אתמול (ב'), לאחר עונה מוצלחת שהחלה לפני מספר חודשים, נערך הגמר הגדול בעונה השנייה של ריאלטי הבישול "משחקי השף". הזוכה הגדול, אור גינסברג בן ה-31 מתל אביב מהנבחרת של השף מאיר אדוני, זכה בסיומה של משימת גמר ארוכה ומורכבת. חוץ מהפרס שבו זכה, אור גם יזכה לבשל ארוחה פרטית לאחד היחיד - אלטון ג'ון שמגיע לארץ בשבוע הבא. פורמט התוכנית, שזו עונתה השנייה, פותח בישראל בשיתוף ITV, וכבר הספיק להימכר לרשת RTL הגרמנית. מה חשבנו על פרק הגמר?
עוד בערוץ הבידור של פרוגי:
- כוכבי "נעלמים" מגיעים לאולפן פרוגי
- האם שווה בכלל להיות מפורסם?
- להפסיק להצטלם עם מעריצים? הסלבס מגיבים
לגמר הגיעו שלושה מתמודדים, נופר זוהר מהנבחרת האפורה של השף אסף גרניט, אור גינסברג מהנבחרת השחורה של השף מאיר אדוני וסבינה ולדמן מהנבחרת האדומה של השף מושיט רוט. הוא נפתח במירי בוהדנה בשמלת פייטים שחורה שכאן גם המקום להחמיא על הנחייה מוצלחת מאוד של העונה. היא אינטליגנטית, רהוטה ויודעת להציג בצורה ברורה ומתומצת את חוקי התוכנית, על אף שהם לעיתים מסובכים. היא הציגה את משימת הגמר - הכנת ארוחה בעלת שלוש מנות. המשימה, למרות היותה נדושה, שירתה לגמרי את כללי המשחק והצליחה להציג את הצדדים בכל מתמודד.
משימת הגמר התחלקה לשני חלקים, בחלק הראשון הייתה למתמודדים שעה וחצי (בעזרתם של שלושה חברי נבחרת) כדי להכין את כל ההכנות המוקדמות לשלושת המנות. בחלקה השני ניתנה לכל מנה שעה בה היו צריכים המתמודדים להכין את המנה ולשלוח אותה לצוות הטועמים. בניגוד לשאר הפרקים, בהם מספר הטועמים נע בין 10 ל-14, בגמר היו 24 טועמים, שפים ומומחי קולינריה מהטובים בארץ.
בהכנת המנות היה ניתן לראות בבירור אילו תהליכים עבר כל מתמודד ואיזו דינמיקה טובה התפתחה בין הנבחרות בהמהלך העונה. הייתה אווירה טובה, כיפית ומלחיצה של גמר. המחבתות קיפצו, הסכינים לא הפסיקו לקצוץ והמתמודדים היו דרוכים ומוכנים לכל אתגר. לאורך כל העונה, הוצגו המשימות על הצד הטוב ביותר, הן אף פעם לא היו ארוכות מדי או מעייפות אלא להפך - הן היו זורמות וכיפיות ועל כך ריסקפט ענק לעורך התוכנית.
בסיומה של משימת הגמר הוכרז הזוכה בעונה השנייה של "משחקי השף", גם מעמד הזכייה לא היה ארוך ומתיש כפי שקורה לרב בתוכניות ריאלטי. למען האמת, לכל אחד משלושת הפיינלסטים הגיע לזכות בתוכנית. כולם מקצועיים, יצרתיים ובעלי תשוקה גדולה לבישול. הזוכה הוא אור גינסברג מהנבחרת של מאיר אדוני (שזכה גם בעונה הראשונה עם המתמודדת מאיה קליין), שף במסעדת "קונסרייז'" ושף פרטי. אל המקום השני הגיעה נופר זוהר, מהנבחרת של אסף גרניט, שפית במסעדה של מאיר אדוני. את המקום השלישי והמכובד, תפסה דווקא זו שההימורים היו לטובתה - סבינה ולדמן מהנחברת של מושיק רוט שהיא שפית, מרצה בבית ספר לבישול ויוצעת קולינרית.
ב"משחקי השף", בניגוד למתחרה שלה - "מאסטר שף", לא תמצאו אוכל פשוט וקל. המנות מסובכות, עדכניות ויכולות לתפוס מקום בתפריט של כל מסעדת גורמה משובחת. גם מנות הגמר של המתמודדים, היו מדהימות ולגמרי עוררו לנו תאבון. מדובר בתוכנית אוכל מהסוג האיכותי ביותר. אין כאן דודות עם סירי קציצות ולחם (ויסלחו לי הדודות, אני אוהבת אתכן ואת האוכל שלכן), אלא בישול מקצועי ומעורר חושים. גם סיפורי סינדרלה כמעט ולא תמצאו, הדגש הוא נטו על אוכל. והאוכל טוב.
אי אפשר לסכם את "משחקי השף" בלי להזכיר את הכוכבים האמיתיים של התוכנית - שלושת השופטים. מאיר אדוני, אסף גרניט ומושיק רוט מקפיצים לגמרי את חווית הצפייה בתוכנית. הדינימקה שלהם, הרגש של מאיר, הקשיחות של אסף והמקצעויות של מושיק, הופכים את השלושה לשופטים שנראה כאילו נוצרו במיוחד בשביל הפורמט. כמעט ובלתי אפשרי להתעלם מהנוכחות המיוחדת שיש לכל אחד מהם ומהתהליך שהעבירו את המתמודדים.
עם חסרונות בדמות פרסומות "סמויות" לאורך כל העונה ותאבון שצף בנו כל פעם מחדש (ותודה לקערות הקורנפלקס שאכלתי בזמן הצפייה בפרקי העונה), "משחקי השף" הוא ריאלטי אחר. תוסס, קצבי, כיפי ובעיקר מלמד. המתמודדים המעולים, האוכל המקצועי ושלישיית השופטים המרגשים, מצחיקים, מעצבנים, הופכים את התוכנית לכזאת שפשוט כיף לשבת ולצפות בה, גם אם אתם לא שפים מקצועיים.
|