DO & DON'T: איזה מוצרי קומסטיקה אתם באמת משתמשים?. צילום מסך מהטמבלר

DO & DON'T: איזה מוצרי קומסטיקה אתם באמת משתמשים?

קריאת התוויות על תכשירי הקוסמטיקה דומה מאוד לניסיון לפענח שפה זרה. מתסכל ושובר שיניים. הבעיה היא שהקושי הזה עלול לעלות לכם ברכישת תכשיר לא יעיל, או גרוע מכך, כזה שיזיק לעורכם. אז מה הם המרכיבים החשובים שיהיו בתכשירי קוסמטיקה ומאיזה כדאי לברוח?

ד"ר מוניקה אלמן, מומחית לרפואת עור וטיפולים אסתטיים מסבירה שחשוב מאוד ללמוד להכיר מונחים שכיחים המופיעים ברוב התוויות. מדובר במונחים שרובם מוכרים וברורים, אבל רבים מהמונחים אינם מפוקחים או מוגדרים על ידי רשויות הבריאות, מה שאומר שלחברות קוסמטיקה שונות עשויות להיות הגדרות שונות לאותם מונחים. לדוגמא: נטול שומן, היפואלרגני, טבעי, אורגני וכודומה.

עוד בערוץ הסטייל בפרוגי:

© צילום מסך מהטמבלר

כמו כן, ד"ר אלמן מדגישה שכשבאים לבחור מוצר, חשוב לחפש מרכיבים פעילים שיעילותם בטיפול בבעיה מסוימת בעור מוכחת. במקום להתפתות לפרסומות והכרזות שיווקיות, תנו למרכיבים לדבר בעד עצמם. לדוגמא, הוכח במחקרים רבים שחומצות אלפא הידרוקסיות הן רכיבי פילינג יעילים המאפשרים לקלף תאי עור מתים ולחדש את העור, ושחומצה סליצילית (בטא הידרוקסית) היא מרכיב יעיל לטיפול באקנה. 

אלמן מוסיפה חשוב לשים לב לסדר המרכיבים. לעתים, חברות הקוסמטיקה מדגישות מרכיבים טבעיים מסוימים על תווית המוצר, אך רשימת המרכיבים מספרת סיפור אחר, כשלמעשה, המוצר מכיל כמויות זניחות של המרכיב הטבעי. התמקדות בסדר המרכיבים חיונית כדי לוודא שאתם מקבלים מוצר יעיל.

© צילום מסך מהטמבלר

כלל האצבע אומר שהרכיבים שנמצאים בתכשיר בריכוז גבוה יהיו ממוקמים בראש הרשימה בתווית. מאחר שתכשירי קוסמטיקה רבים הינם מבוססי מים - הם לעתים קרובות המרכיב הראשון ברשימה, כשאחריו מגיעים במקרים רבים שמנים כמו שמן מינרלי או פטרוליאום. מרכיבים שנמצאים בריכוז נמוך יותר בדרך כלל ממוקמים לקראת סוף הרשימה. לעומת המרכיבים החיוביים יותר חשוב לשים לב לדברים היכולים להזיק לעור ולגרום לגירויים. ישנם כמה מרכיבים שחשוב להתרחק מהם:

1. סולפאטים 

כמו המולוקלות פעילות-השטח, הסולפטים מאפשרים לשמפו ובתכשירי ניקוי להקציף ולהסיר שמן. סודיום לוריאל סולפאט הוא סולפאט שכיח, שעלול לגרום ליובש ולגירוי.

2. פרבנים 

חומרים משמרים סינטטיים המונעים צמיחת חיידקים, פטריות ומיני מיקרובים אחרים שעלולים לקלקל את התכשירים. רוב האנשים אינם רגישים לפרבנים, אך אם אתם רוצים להימנע מחומרים משמרים אלה, חפשו את המרכיבים הבאים על התווית: מתילפרבן, אתילפרבן, פרופילפרבן ובוטילפרבן.

3. צבעים מלאכותיים ובשמים 

מרכיבים אלה אינם מועילים לעור, ובעור רגיש עלולים להוביל לגירוי. כדי להימנע מצבעים, חפשו את האותיות "FD&C" או "D&C" על התווית.

לכן, ד"ר אלמן מסכמת, בבואכם לרכוש תכשיר טיפוח קוסמטי אל תהססו לקרוא את רשימת הרכיבים המופיעה על גב האריזה ולנסות לזהות את המרכיבים היעלים לעורכם.

© צילום מסך מהטמבלר
תגובות