גשר בשיניים: כל מה שאתם צריכים לדעת. צילום: צילום מסך מהאינסטגרם

גשר בשיניים: כל מה שאתם צריכים לדעת

"גשר בשיניים" זהו אמצעי רפואי שהפך לדבר בלתי-נמנע בהרבה מאוד מצבים ומאלץ אותנו להיות עם ברזלים בשיניים. נכון, הדבר בהרבה מאוד פעמים חיוני ועושה טוב לחיוך שלנו. למי כדאי לעשות גשר? • כמה עולה לעשות טיפול כזה? • 10 דברים שחייבים לדעת על יישור שיניים

לצער רבים, "גשר בשיניים" זהו דבר שהיום הפך לדבר בלתי-נמנע בהרבה מאוד מצבים ומאלץ אותנו להיות עם ברזלים בשיניים. נכון, הדבר בהרבה מאוד פעמים חיוני ועושה טוב לחיוך שלנו, אולם בהחלט מהווה מקור להלצה. לפחות כך היה בעבר. היום, בדומה למי שיש משקפיים, הדבר כבר לא נחשב להלצה, אלא לדבר רפואי וחשוב. אז למה בעצם צריך 'גשר' ומה זה? נתחיל.

כאשר יש פגם בצורת השיניים, למשל כשהן בולטות או כשיש שן העולה על שן אחרת, מציעים האורתודנטים לעשות יישור שיניים בעזרת "פלטת שיניים" או בשם הפופלרי - "גשר". הגשר בעצם אלה קוביות מתכת המודבקות לשיניים ואליהם מחובר חוט מתכת שקשור בגומיות לקוביות המתכת, כשהגשר נמצא על השיניים, השיניים זזות ונמתחות לצורת השיניים הרצויה אליה אנחנוו רוצים להגיע - בליווי צמוד של הרופא המטפל.

האם כדאי לי לעשות?

במידה ואתם מרגישים חוסר ביטחון כלפי השיניים שלכם, כדאי לעשות גשר, כשיש לכם שיניים שעולות אחת על השנייה או רווח בין השיניים או כאשר השיניים נוטות כלפי חוץ - כדאי לעשות גשר, אולם הכל תלוי בצורת השיניים, אם זה לא משהו שבולט לעין ולא חמור, מומלץ לא לעשות מכיון שזה תהליך ארוך, יקר וכואב.

© tumblr @ corruptingyourkids

בנוסף לפני שאתם מחליטים לעשות כדאי להתייעץ עם כמה מומחים ולא אחד, שיגידו לכם האם מומלץ לכם לעשות יישור שיניים, אבל היזהרו שהמומחים לא ישכנעו אתכם למרות שאתם לא רוצים, כי בסופו של דבר זו החלטה שלכם. הגילאים הפופלרים לעשיית הגשר הם לאחר שנפלו כל שיני החלב, בסביבות גיל 12 עד גיל 18, אבל יש המון מבוגרים שמסתובבים עם גשר.

סוגי הגשר הקיימים

הגשר הסטנדרטי והפופלרי 

הגשר הסטנדרטי והפופלרי זהו גשר מתכתי, שזהו בעצם פס מתכת וקוביות המחוברות בגומיות. יתרונות: אופנתי, שאפשר לשלב בין כל גווני הצבעים והסוגים בגומיות הגשר, כיום קיימים כמעט את כל קשת הצבעים בכל מרפאה. בנוסף הגשר הזה יותר זול, ומחירו נע כ-8,000 עד 15,000 שקלים. חסרונות: נראה לעין כאשר מדברים ומחייכים, לא היגייני ותמיד נתקעות שאריות מזון, כואב ולעיתים משנה את צורת הגיית הדיבור.

© טמבלר

גשר שקוף

הגשר השקוף או בשמו "סמכים שקופים", זהו פלטה שקופה שניתנת להרכבה עצמאית. בדרך כלל בגילאים יותר מבוגרים משתמשים בה בגלל שהיא לא נראית לעין. יתרונות: לא נראה לעין וכך אפשר לעבור טיפול מבלי שכולם ידעו. חסרונות: זמן ממושך יותר של הטיפול, מכיון שהוא פחות חזק מהגשר הסטנדרטי, כואב ומחירו יחסית יקר, נע בסביבות ה-16,000 עד 25,000 שקלים.

עוד במדור הסטייל של פרוגי:

פלטות נשלפות

פלטות נשלפות הם בדרך כלל עזר לתהליך, כשששמים אותו לפני או אחרי הטיפול בשיניים. מחירו נע בין 200 ל-600 שקלים. יתרונות: בדרך כלל לא צריך להסתובב עם הפלטה כל הזמן, רק בלילה. אבל גם כאשר צריכים להסתובב איתה באופן יומי, ניתן להוריד אותם כאשר אוכלים וכך לשמור על היגיינת הפה. חסרונות: צריך לזכור לשים אותם בצורה קבועה, וקשה לא לאבד אותם.

© אינסטגרם

רסן

הרסן הוא מכשיר שמורכב על הפנים ובשיניים בעזרת קסדה אלייה מחוברים חוטים המחוברים למעיןן הדמייה של גשר בשיניים ובדרך כלל מיועד לשימוש עזר, בזמן השינה. יתרונות: עוזר לתהליך הגשר וליישור השיניים. חסרונות: מציק, בולט ומפריע.

גשר פנימי

הגשר הפנימי דומה לגשר הסטנדרטי, רק שנמצא בתוך הלסת ולא בולט כלפי חוץ. יעודו בדרך כלל זה לדחוף את השיניים כלפי חוץ. יתרונות: הוא נראה אסתטי ולא בולט למראה עין. חסרונות: קשה לשמור על היגיינת הפה נקייה מכיון שצחצוח השיניים כלפי פנים יותר מסובך.

10 דברים שחייבים לדעת על יישור שיניים

1. התהליך הוא כואב, במיוחד בהתחלה כשרק מרכיבים לכם את הגשר או לאחר שאתם מגיעים לטיפול, מכיוון שמופעל לחץ רב על השיניים ולכן מומלץ להשתמש בכדורים להרגעת כאבים.

2. כאשר הגשר נמצא על השיניים, מומלץ לצחצח את השיניים 2 עד 3 פעמים ביום וגם לשטוף עם מי פה.

3. המנעו מאוכל קשה כמו תפוחים וקלח תירס ואוכל עם סיבים כמו מנגו, מכיוון שהם נתקעים בין רווחים השיניים ויכולים להרוס את צורת הגשר, או לגרום לקובייה ליפול.

4. לאחר יישור השיניים בדרך כלל מדביקים לכם פס מתכת מאחורי השיניים לשמירת צורת השיניים, פס המתכת נשאר למשך שנים.

5. מומלץ לקנות מברשת קטנה של ילדים קטנים, מכיון שזה יותר נוח מהמברשות הקטנות שהאורתודנט מביא לכם. המברשת מיועדת לניקיון בין הקוביות שעל השיניים.

6. לפעמים מרגישים דקירות בפה בגלל המתכת, מרחו על החלק שמפריע לכם שעוות שיניים מיוחדת שבדרך כלל מקבלים בטיפול אצל האורתדנט.

7. לא מומלץ לעסוק בספורט כאשר מרכיבים רסן.

8. אם אחת הגומיות משתחררת נסו להחזירה למקום או להחליפה וקבעו תור מוקדם יותר אצל האורתודנט.

9. חשוב להגיע לפגישה החודשית עם האורתודנט, אחרת זה עלול לפגוע בתהליך והוא יהיה יותר ארוך.

10. את הפלטה מרכיבים קודם על השיניים הפנימיות יותר ולאחר מכן דוחפים בחוזקה מקדימה.

הכתבה לא מחליפה ייעוץ עם רופא מומחה בתחום.

תגובות