מתכון: סושי ביתי טעים במיוחד. צילום: ליהי חבה

מתכון: סושי ביתי טעים במיוחד

כמו בכל חג אמא ואו סבתא מבשלות בלי הפסקה, תמיד אנחנו מנסים לעזור אך או שמסלקים אותנו מהמטבח או שאנחנו לא יודעים איך. לכן נכין את הדג האהוב על כולנו, הסושי במתכון פשוט!

מצרכים:

1 או 2 חבילות אצות

ירקות לפי מה שאוהבים (אבוקדו, פלפל, בצל ירוק, גזר, מלפפון, בטטה...)

דג לבחירה או טמגו (חביתה)

מחצלת

סיר גדול

ניילון נצמד

לאורז:

קילו אורז לסושי (לא להשתמש באורז רגיל)

רבע כוס חומץ

חצי כוס מים

שתי כפות סוכר

כף מלח

לטמגו:

4 ביצים

פקק סויה

2 כפות רוטב צ'ילי

אופן ההכנה:

1. מכניסים את האורז לסיר, שופכים כפול כמות של מים ומבשלים כשהסיר פתוח.

2. כשכל המים מתאדים לוקחים את המים, המלח, החומץ והסוכר מערבבים בכוס ומוסיפים לתוך האורז מבשלים למשך כמה דקות ומוציאים את הסיר למקום מאוורר כדי שהאורז יתקרר.

© ליהי חבה

3. כעת חותכים את כל הירקות, ומסדרים כל ירק בקערה נפרדת.

4. מכינים את המילוי, חותכים  את הדג לרצועות בעובי בינוני ומכינים את הטמגו. לתוך קערה שוברים 4 ביצים ומערבבים אותן עם הסויה והצ'ילי. החביתה צריכה להיות עבה לכן משתמשים במחבת קטנה. כשהחביתה מוכנה חותכים גם אותה לרצועות ומסדרים על צלחת.

5. לוקחים את המחצלת ועוטפים אותה בניילון נצמד כדי שלא ידבקו אליה חתיכות האורז. תניחו כאשר הצד המבריק כלפי מטה את האצה על המחצלת ותמרחו שכבה דקה של אורז. 

© ליהי חבה

6. תוסיפו את הדג והירקות ותתחילו לגלגל. שימו לב שאתם מהדקים היטב את הרול.

© ליהי חבה

7. כל מה שנותר זה לחתוך את הרול ולאכול.

© ליהי חבה

עוד במדור הסטייל בפרוגי:

 

תגובות