בני הנוער הם צרכני המשקאות הראשונים. צילום: אלון אלבכרי

בני הנוער הם צרכני המשקאות הראשונים

החל מהשבוע אנחנו מביאים לכם גולשי אתר "פרוגי" את הפינה הקבועה של הדיאטנית ענת מטיאש. בכל פעם היא תביא לנו טיפים איך להתמודד עם תופעת ההשמנה בדרכים שונות. הפעם בפינה: טיפים לגמילה מהמשקאות המתוקים

ווידוי קטן: כותב שורות אלו הפסיק לשתות משקאות מתוקים לפני חודשיים בדיוק, ובתוך חודש יחד עם ספורט הצליח להוריד למעלה משישה קילו.

כך גם קרה לחבר'ה צעירים נוספים שיום אחד בהיר החליטו להפסיק לשתות את כל המשקאות המתוקים שעתירים בחומרים לא בריאים לגוף.

למען בריאות גולשי "פרוגי" אנחנו מביאים לכם החל מהשבוע את פינת התזונה לצעירים בהגשת הדיאטנית והמומחית לתזונת צעירים וספורטאים,ענת מטיאש.

הפעם בפינה, מטיאש תסקור את הגורם הראשון להשמנה בקרב צעירים שהוא המשקאות המתוקים. לפני חמש שנים יצא סקר של ארגון הבריאות העולמי שקבע שבני הנוער הישראליים סובלים מהשמנת יתר בעיקר בגלל שתייה מרובה של משקאות מתוקים. במחקר פורסם כי 42 אחוז מבני הנוער הישראליים שותים משקאות מתוקים לפחות פעם ביום.  

הדיאטנית ענת מטיאש.

לדברי מטיאש, שתיית משקאות מתוקים מסוכנת בכמה אופנים: "קודם כל, יש את ההשמנה שמתרחשת בגלל אחוז סוכר גבוה בתוך המשקה. בפחית משקה קל, יש שמונה כפיות סוכר. נסו לשתות נס קפה או תה עם 8 כפיות סוכר ותבינו איזה לא טעים זה". כל הסוכר אגב לא מורגש בפחית מאחר ויש חומצה שמורידה לנו את הטעם המתוק.

"חוץ מזה, יש מחלות קשות שיכולות להיווצר כתוצאה משתיית משקאות שיש בהם יותר מדי זרחן וצבעי מאכל. זה עלול אפילו גם לפגוע בגדילה שלנו", היא מספרת וממשיכה: "אנחנו מזניחים משקאות בריאים כמו מים, חלב ומיצי פירות טבעיים ובא בחשבון על טעם הירקות, כי כשאנחנו רגילים לכל כך הרבה סוכר פתאום הירקות ממש לא טעימים לנו".  

ענת, אם אני נער בן 14 ושותה כל יום בקבוק גדול של משקה מתוק, מה זה יכול לגרום לי?

"אתה מוסיף לעצמך כל יום 72 כפיות סוכר, שזה כוס וחצי של סוכר וזה המון. אתה פוגע לעצמך בלבלב ויכול לסבול מבעיות עם האינסולין בגוף (סוכרת בעתיד - ה.ג.) וכל הזמן אתה צריך ללכת לשירותים בגלל הקפאין שבמשקה. בזמן שתיית המשקה תהיה עירני אבל אחרי כמה שעות פתאום תיפול עלייך עייפות. סך הכל תעלה בחודש במידה ואתה לא עושה ספורט, קרוב לשישה קילו וזה המון", היא עונה.

ואוו זה המון. אז מה עושים?

"השתיה הכי מומלצת היא מים ולאו דווקא מים מינרליים, גם מי ברז מסוננים זה בסדר. 10 עד 12 כוסות מים ביום. חשוב גם לקחת איתנו בקבוק שתיה שיזכיר לנו לשתות. איך נדע אם שתיתי מספיק מים? לפי הפיפי שלנו. אם הוא כהה מדי צריך לשתות ואם הוא בהיר זה בסדר. גם תה צמחים מומלץ. משקאות של מים עם טעם הם גם קלוריות כי יש בהם סוכר אבל זה יכול להיות שלב בדרך לגמילה. חוץ מזה, אפשר לשתות גם בירה שחורה" היא מסבירה.

מה הטיפים שלך לחבר'ה שכן רוצים להיגמל ממשקאות מתוקים?

  • להצטייד בבקבוק מים מול הפנים כל הזמן.  
  • מי שלא אוהב מים פשוט להשרות נענע ולימון וגם קצת להמתיק עם סוכר חום.  
  • את כל הכסף שאנחנו חוסכים משתיה מתוקה נקנה בגדים חדשים כדי לצ'פר את עצמנו.
  • נסו חודש לשתות דווקא בירה שחורה ותה מתוק קר ורק אז תעברו למים בלבד.
  • לגבי אלכוהול - יש בו הרבה קלוריות כמעט כמו בשמן.
  • גם משקאות דיאטטים לא מומלצים יותר מדי, אבל מי שנמצא בעודף משקל יכול לעבור למשקה דיאטטי ואז לאט לאט סף המתיקות יירד ולבסוף ניתן לעבור למים.
  • אחרון והכי חשוב: גולשי "פרוגי" לא להתייאש!  

>> אז מה אתם אומרים גולשי "פרוגי"? אתם הולכים להפסיק לשתות משקאות מתוקים או שלמרות הכל תמשיכו במנהג? טקבקו לנו!

>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק של פרוגי

תגובות