©
צילום: יחסי ציבור
מתכונים לשבועות: פירות יבשים במילוי עוף ועוגת גבינה
חג השבועות ממש כאן בפינה ואנחנו כבר מכינים את השמלות הלבנות, זרי הפרחים ורובי המים, אבל הכי חשוב זה האוכל בחג השבועות. אספנו לכם 2 מתכונים שווים במיוחד לחג השבועות
עשו סאב
עוגת גבינה חגיגית עם דובדבני אהבה מצופים בשוקולד
באדיבות "סוגת"
הערה חשובה: על מנת להגיע לתוצאות טובות, רצוי לנקז את נוזלי הגבינה יום קודם להכנת העוגה (הניחו בבד נקי בתוך מסננת ללילה שלם.
מרכיבים:
לבסיס:
- 200 גרם פירורי ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה מומסת
- חצי כוס סוכר לבן סוגת
למלית:
- 750 גרם גבינה 5% או 9% לאחר ניקוז נוזלים
- 1 מיכל שמנת מתוקה 32%
- 1.5 כוסות סוכר לבן סוגת
תבנית:
- תבנית עגולה קפיצית 26
קישוט:
- דובדבני אהבה
- שוקולד מריר איכותי 60% חמאת קקאו לפחות
אופן הכנה:
- ערבבו את חומרי הבסיס היטב עד קבלת בצק אחיד. העבירו לתבנית המשומנת ודחסו היטב. העבירו למקרר לשעה.
- בקערה ערבלו ידנית את הגבינה במהירות עד שהיא מקבלת אווריריות מסוימת. בקערה נפרדת הקציפו את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.
- קפלו את הקצפת לתוך הגבינה, צקו לתבנית מעל הבצק וקררו לפחות 6 שעות במקרר.
- כאשר העוגה יציבה לגמרי, המיסו בסיר אדים כפול את השוקולד. פתחו כל דובדבן אהבה וטבלו כל אחד בשוקולד עד מחציתו. קשטו את העוגה עם הדובדבנים.
© יחסי ציבור
פירות יבשים במילוי עוף ובורגול
באדיבות השף יוסי שטרית ל'סוגת'
מרכיבים:
ל-6 מנות:
- 20 תאנים מיובשות, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות
- 20 משמשים מיובשים, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות
למילוי:
- 1/2 קילו פרגיות טחונות (אפשר להחליף גם בעוף או טלה)
- 1/4 כוס בצל ירוק פרוס דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס בורגול, שהושרה חצי שעה במים, עד שהתרכך
- 1/4 כוס צנוברים קלויים
- מלח, פלפל שחור
לרוטב:
- 400 ליטר ציר עוף
- 3 כפות רכז רימונים
- 3 כפות דבש חרובים
אופן הכנה:
- מניחים בקערה את כל חומרי המילוי, מתבלים ומערבבים היטב.
- חורצים בכל משמש ותאנה חריץ עמוק להכנסת המילוי ודוחסים אותו פנימה. את הפירות הממולאים מניחים בסיר רחב.
- יוצקים על התאנים והמשמשים הממולאים שבסיר את ציר העוף, כך שיגיע למחצית גובה הפירות.
- יוצקים לסיר את דבש החרובים ורכז הרימונים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-40 דקות.
© דן פרץ
חג שמח ובתיאבון!
תגובות