מתכונים לשבועות: פירות יבשים במילוי עוף ועוגת גבינה . צילום: יחסי ציבור

מתכונים לשבועות: פירות יבשים במילוי עוף ועוגת גבינה

חג השבועות ממש כאן בפינה ואנחנו כבר מכינים את השמלות הלבנות, זרי הפרחים ורובי המים, אבל הכי חשוב זה האוכל בחג השבועות. אספנו לכם 2 מתכונים שווים במיוחד לחג השבועות

עוגת גבינה חגיגית עם דובדבני אהבה מצופים בשוקולד

באדיבות "סוגת"

הערה חשובה: על מנת להגיע לתוצאות טובות, רצוי לנקז את נוזלי הגבינה יום קודם להכנת העוגה (הניחו בבד נקי בתוך מסננת ללילה שלם.

מרכיבים:

לבסיס:

  • 200 גרם פירורי ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס סוכר לבן סוגת

למלית:

  • 750 גרם גבינה 5% או 9% לאחר ניקוז נוזלים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 32%
  • 1.5 כוסות סוכר לבן סוגת

תבנית:

  • תבנית עגולה קפיצית 26

קישוט:

  • דובדבני אהבה
  • שוקולד מריר איכותי 60% חמאת קקאו לפחות

אופן הכנה:

  1. ערבבו את חומרי הבסיס היטב עד קבלת בצק אחיד. העבירו לתבנית המשומנת ודחסו היטב. העבירו למקרר לשעה.  
  2. בקערה ערבלו ידנית את הגבינה במהירות עד שהיא מקבלת אווריריות מסוימת. בקערה נפרדת הקציפו את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.
  3. קפלו את הקצפת לתוך הגבינה, צקו לתבנית מעל הבצק וקררו לפחות 6 שעות במקרר. 
  4. כאשר העוגה יציבה לגמרי, המיסו בסיר אדים כפול את השוקולד. פתחו כל דובדבן אהבה וטבלו כל אחד בשוקולד עד מחציתו. קשטו את העוגה עם הדובדבנים.
© יחסי ציבור

פירות יבשים במילוי עוף ובורגול

באדיבות השף יוסי שטרית ל'סוגת'

מרכיבים: 

ל-6 מנות:

  • 20 תאנים מיובשות, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות
  • 20 משמשים מיובשים, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות

למילוי:

  • 1/2 קילו פרגיות טחונות (אפשר להחליף גם בעוף או טלה)
  • 1/4 כוס בצל ירוק פרוס דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס בורגול, שהושרה חצי שעה במים, עד שהתרכך
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים
  • מלח, פלפל שחור

לרוטב:

  • 400 ליטר ציר עוף
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 3 כפות דבש חרובים

אופן הכנה:

  1. מניחים בקערה את כל חומרי המילוי, מתבלים ומערבבים היטב.
  2. חורצים בכל משמש ותאנה חריץ עמוק להכנסת המילוי ודוחסים אותו פנימה. את הפירות הממולאים מניחים בסיר רחב.
  3. יוצקים על התאנים והמשמשים הממולאים שבסיר את ציר העוף, כך שיגיע למחצית גובה הפירות.
  4. יוצקים לסיר את דבש החרובים ורכז הרימונים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-40 דקות.
© דן פרץ

חג שמח ובתיאבון! 

תגובות