בתיאבון: 4 מאכלי דבש קלים להכנה לראש השנה
כמו כל שנה החג הראשון שעומד על הפרק הוא ראש השנה, ואנחנו רוצים לפתוח אותו בצורה הכי מתוקה שיש. על מנת לעשות זאת, הבאנו לכם 4 מתכונים מלאים בדבש, שיגרמו לשנה שלכם להיות מתוקה ומלאה במחמאות
עוגת דבש
המצרכים
- ארבע ביצים
- כוס סוכר
- כוס דבש
- כוס תה
- שלוש כוסות קמח
- חצי כפית קינמון
- כף אבקת אפייה
- חצי כף סודה לשתייה
- חצי כף מלח
- קליפות תפוז
- כוס שמן
- 3/4 כוס אגוזים
- רבע כוס שקדים
אופן ההכנה
מערבבים את ארבעת הביצים עם הסוכר והדבש בעזרת מיקסר. מוסיפים לתערובת את המלח וחלק מהקמח וממשיכים לערבב. לאחר מכן, מכניסים לתערובת את התה, את יתר הקמח ואת הקינמון וממשיכים לערבב עם המיקסר. לבסוף, מוסיפים את השקדים לתערובת ומערבבים אותם בעזרת כפית, מעבירים את התערובת לתבנית האפייה, מקשטים למעלה עם האגוזים ומכניסים לתנור לאפייה של חמש עשרה דק ב-315 מעלות חום.
10 פנקייקים מצופים בדבש
המצרכים
- 180 גרם קמח שתי ביצים
- 50 גרם חמאה מומסת
- 275 מ"ל חלב
- 50 גרם סוכר
- כפית תמצית וניל
- חצי כפית מלח
- שלוש כפות אבקת אפייה
- דבש
- שמן
אופן ההכנה
מערבבים את הביצים יחד עם הסוכר בעזרת מקשקשת. מוסיפים לתערובת כחצי כוס שמן וממשיכים לערבב. לאחר מכן, מכניסים לתערובת את התמצית וניל ואת החלב ומערבבים. מנפים קמח לתוך צלחת, מוסיפים אותו לתערובת וממשיכים לערבב. לבסוף, כאשר התערובת מוכנה, מחממים את המחבת, משמנים אותו מעט ומתחילים להכין את הפנקייקים. כאשר הפנקייקים מוכנים מפנקים אותם בכמות גדולה של דבש וחותכים מעט בננות על מנת להעשיר את המנה.
עוגת תפוחים ודבש
המצרכים
- חצי כוס חמאה
- כוס סוכר
- שלוש ביצים
- אחד וחצי כוס קמח
- כוס וחצי של שקדים גרוסים
- גרידת לימון ותפוז
- שליש כוס אקספרסו או קפה קר
- רבע כוס מיץ תפוזים
- שלוש כפות דבש
- חתיכות גדולות של ארבע תפוחים חתוכים גס
אופן ההכנה
תחילה, מערבבים את החמאה והסוכר יחד בקערה. מוסיפים לתערובת 3 ביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים את הקמח לקערה עם התערובת ומערבבים. לאחר מכן, מוסיפים לתערובת את השקדים הגרוסים, גרידת התפוז והלימון, מיץ תפוזים, דבש ותפוחים וממשיכים לערבב את התערובת, אך הפעם בעדינות. לבסוף, מורחים את תבנית האפייה במעט קמח, שופכים את התערובת של העוגה לתבנית ואופים את העוגה בתנור עם 400 מעלות ל-40-45 דקות.
מאפינס דבש ב-10 דקות
המצרכים
- שלוש כוסות קמח תופח
- כף קדושה של קינמון
- שלוש כפות נס קפה
- כוס סוכר
- כוס דבש
- כוס שמן
- כוס תה חזק ופושר
- שש ביצים ואגוזים לקישוט
אופן ההכנה
מערבבים את הביצים בעזרת מיקסר. מוסיפים לתערובת את השמן, הסוכר והדבש וממשיכים לערבב עם המיקסר. לאחר מכן שופכים את התה לתערובת ומוסיפים את הקמח, הנס קפה והקינמון. בוחשים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף, משמנים את תבנית המאפינס, שופכים אלייה את התערובת, מקשטים למעלה בעזרת האגוזים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל20-25 דקות.
|