מבחן איטלקי: איזה פיצה הכי טעימה?
רעבים? בדקנו את הפיצות הכי שוות בישראל, כדי לבדוק מהי הפיצה הטובה ביותר בארץ. דומי'נוס רק במקום השלישי, איפה פיצה האט? ואיזה פיצה דורגה ראשונה?
מי לא אוהב פיצה? עם תוספות או בלי, וחשוב שהיא תכלול הרבה גבינה ורוטב עגבניות סמיך. אבל איזו פיצה היא הטובה ביותר? עורכי פרוגי בחרו את הפיצה שגרמה לחך להתענג מכל ביס, במטרה להכריע את הסוגיה המכרעת: איזה חברה מכינה את הפיצה הטובה ביותר בישראל.
מקום שלישי: פיצה דומינו'ס ופיצה עגבניה
הפיצה של "דומינו'ס" הגיעה ראשונה, וכבר הספיקה לעשות רושם ראשוני מעולה - אנחנו תמיד אוהבים משלוחים שמגיעים בול ברגע הנכון. הבצק היה טעים במיוחד, וכך גם הרוטב שהיה סמיך כמו שאנחנו אוהבים. אלא שהגבינה התפרקה ברגע שרצינו לתת ביס, וגם כשכבר נתנו ביס, היה לפיצה טעם לוואי של שמן.
פיצה דומינ'וס - טעם לוואי של שמן.
צילום: עמית צדקיה
הבצק של פיצה עגבניה היה הבצק הכי טעים וקראנצ'י מבין הפיצות שטעמנו, וממש הרגיש כאילו אנחנו אוכלים פיצה איטלקית מקורית. החיסרון בדבר הוא שהישראלים לא רגילים לאכול פיצות דקות כל כך, מה שעלול לעורר המון סימני שאלה. המראה היה טעון שיפור, והטעם היה שנוי במחלוקת בין הטועמים, אבל הפיצה הייתה קלילה מאוד ולא מלכלכת בכלל.
שורה תחתונה: ציון 5.5 בסולם פרוגי
המראה טעון שיפור? פיצה עגבניה.
צילום: עמית צדקיה
מקום השני: פיצה האט
כשהמכסה של מגש הפיצה של "האט", נפתח, המראה המגרה שלה כבש את כל מי שעבר בסביבה. את הפיצה היה אפשר להתחיל לאכול דווקא מהצד הקשה שלה, כי הוא מלא בגבינה מותכת – פתרון מעולה לאנשים שלא אוכלים את השאריות של הבצק בפיצה. אבל יחד עם הטעם המעולה של הפיצה, קשה היה להתעלם מכמות השמן הגדולה שהשתמשו בה עם הכנת הפיצה.
שורה תחתונה: ציון 6.5 בסולם פרוגי
פיצה האט - טעימה אבל מלאה בשמן
צילום: עמית צדקיה
מקום הראשון: פיצה פרגו
אמנם היא הגיעה באיחור אופנתי קל, אבל פיצה פרגו "דפקה" כניסה עם ריח שהתפשט בכל המערכת, והמראה היה מגרה ביותר. הפיצה הזו זכתה לכינוי "הפיצה המרוקאית". עם גבינה נמתחת, רוטב סמיך והמון תבלינים אפשר להגיד שהיא הייתה עממית וטעימה כמו שווארמה בלאפה – רק בפיצה. פיצה פרגו מתאימה לארוחת צהריים שבה צריך למלא את הבטן במשהו טעים ומשביע. בנוסף, שפיכת רוטב השום שמצורף למגש משדרגת את הטעם והופך את הארוחה לחגיגה בפה.
שורה תחתונה: ציון 8 בסולם פרוגי
פיצה פרגו - למרות האיחור, מדורגת במקום הראשון.
צילום: עמית צדקיה
|