©
צילום: נועה ריינה
בראוניז, עוגת גבינה ועוגיות שוקולד. מתכונים לפסח
אם אתם מארחים או שסתם אתם רוצים ליהנות מעוגה מתוקה זה אפשרי גם בפסח. כתבת פרוגי ליקטה למענכם מתכונים לעוגות כשרות לפסח ורובם גם קלים להכנה
עשו סאב
בראוניז
מצרכים:
- 1/2 כוס שמן
- 150 גרם שוקולד מריר או חלב
- 4 ביצים
- 2/3 כוס סוכר
- כפית של תמצית וניל
- 1/3 כוס קמח מצה
- כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- חותכים את השוקולד לקוביות מניחים בקערה יחד עם השמן ומכניסים למיקרוגל כ-30 שניות עד שהשוקולד נמס.
- מוציאים את הקערה מהמיקרוגל, מערבבים את השמן והשוקולד, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים לתערובת ביצה אחת בכול פעם תוך כדי ערבוב החומרים בקערה ולאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל.
- מוסיפים את הקמח מצה ואת האגוזים ומערבבים את הכול עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית משטחים אותה ואופים למשך רבע שעה.
צילום: ליהי חבה
עוגת גבינה
מצרכים:
- 750 גרם גבינה לבנה 5%-9%
- 5 ביצים
- קורנפלור
- 2 סוכר וניל
- חבילת פודינג וניל
- סוכר
- חצי כוס חלב
- מיכל שמנת להקצפה
- גרגירי קוקוס (לא חובה)
- חצי לימון מגורד
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור ל-200 מעלות.
- לשים בקערה 750 גרם גבינה לבנה, 5 חלמונים, 4 כפות גדושות של קורנפלור, 2 סוכר וניל, 3 כפות פודינג וניל וגרדת לימון מחצי לימון לערבב הכול עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת להקציף 5 חלבונים ובהדרגה להוסיף כוס סוכר עד לקבלת קצפת נוקשה ויציבה.
- להוסיף את הקצפת לתערובת הגבינה ולערבב בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
- להכניס לתבנית ולאחר מכן לתנור ל-10 דקות, אחר כך להנמיך את הטמפרטורה ל-150 מעלות ולהשאיר את העוגה שעה בתנור.
- בזמן שהעוגה בתנור להניח בקערה מיכל שמנת להקצפה, חצי כוס חלב, ואת הפודינג שנשאר מתוך החבילה ולהקציף את הקרם.
- למרוח על העוגה את הקרם כשהיא קרה, ולהניח במשך לילה במקרר להתייצבות.
- לאחר שהעוגה מוכנה ניתן לפזר מעליה גרגירי קוקוס או כול קישוט אחר שתבחרו.
צילום: נועה ריינה
עוגיות שוקולד
מצרכים:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם שוקולד חלב
- 50 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- קמצוץ מלח
- כפית תמצית וניל
- כוס אגוזים קצוצים
- כוס שוקולד צ'יפס
- 1/3 כוס קורנפלור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל כ-30 שניות.
- מקציפים במערבל את הביצים עד שנוצר קצף, מוסיפים את השוקולד המומס, מערבבים ומוסיפים את יתר החומרים. מפזרים את התערובת בעזרת כף על התבנית ומותירים רווחים בין עוגייה לעוגייה. אופים כ-10 דקות עד שמקבלים צבע לטעמכם.
- מוציאים לצינון על רשת, מסירים מנייר האפייה רק לאחר צינון מוחלט.
פרוגי מאחלים לכם חג פסח כשר, שמח ומתוק.
|
תגובות