במטבח של ליהי: מתכון להכנת פסטה רוזה
מתכון לפסטה רוזה חמה - פסטה עגבניות טעימה, קלה להכנה ומתאימה בדיוק לאחר שחוזרים מבית הספר
פסטה רוזה היא פסטה מוקרמת עם עגבניות. המתכון הבא הוא מתכון שהכנתי יום אחד כאשר שחררו אותנו מוקדם מבית הספר ולקחתי כל מה שלדעתי יכל להיות טעים בפסטה וזרקתי למחבת. להפתעתי הפסטה יצאה טעימה במיוחד!
מצרכים
- כפית פלפל לבן
- כף פפריקה
- בצל בינוני
- חבילת ספגטי
- 4-5 עגבניות בשלות
- 2 שיני שום
- צ'ילי חריף לפי מידת החריפות שאוהבים
- חבילה כפולה של שמנת (לא בטוח שתשתמשו בהכל)
- גבינות מוצרלה ופרמז'ן
אופן ההכנה
מוזגים מים לסיר, מחכים שירתחו המים. לאחר הרתיחה מכניסים את הפסטה עד שהיא מוכנה בדרך כלל על גבי האריזה רשום מספר הדקות שלוקח לפסטה להיות מוכנה. מסננים את הפסטה ולאחר מכן מוציאים את הפסטה לקופסא, שופכים מעט שמן בכדי שהפסטה לא תידבק ועוברים להכנת הרוטב.
עוד במדור הסטייל של פרוגי:
קוצצים את הבצל לקוביות, מחממים מחבת עם שמן ומכניסים את הבצל. לאחר הזהבת הבצל, קוצצים את שיני השום דק ומוסיפים למחבת. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים, הצ'ילי, הפלפל הלבן והפפריקה ומערבבים היטב. עכשיו הוסיפו את העגבניות, את העגבניות ניתן לרסק או לחתוך לקוביות, אני אישית חצי חותכת וחצי מרסקת. כעת צמצמו טוב את הרוטב ולאחר כמה דקות הוסיפו את השמנת עד לקבלת המרקם והטעם הרצוי. ניתן לפזר להעשרת טעם הרוטב גבינות מוצרלה ופרמזל.
כל מה שנותר לעשות הוא לשפוך את הרוטב על הפסטה ולהגיש!
|