במטבח של ליהי: מתכון להכנת ריבת חלב. צילום: אסף אמברם

במטבח של ליהי: מתכון להכנת ריבת חלב

אתם משתוקקים למשהו מתוק? חזרתם מבית הספר ונמאס לכם מריבת החלב הקנויה שמרגישים בה את חתיכות הסוכר? יש לכם 3-4 שעות פנויות ולא יודעים על מה לבזבז אותם? הכתבה הזו בשבילכם

לפני שהכנתי בפעם הראשונה את ריבת החלב הביתית, אף פעם לא חשבתי שזה כל כך קל להכין ריבת חלב אומנם יוצא שאנחנו מבזבזים 4 שעות מהחיים, אבל כשזה בליווי חברים שעושים כיף ועם מוזיקה טובה, זה הופך להיות כיף והזדמנות מצוינת לזמן איכות, במיוחד בזמן לחץ הבגרויות והמבחנים. 

עוד במדור הסטייל בפרוגי:

המצרכים
המצרכים © שניר סיגאוי

מצרכים (ל-1.3 קילו)

  1. קילוגרם סוכר לבן
  2. שלושה ליטרים של חלב
  3. כפית תמצית וניל
  4. חצי כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה

לוקחים סיר גדול ומכניסים לתוכו את החלב, הסוכר ואת תמצית הוניל על אש גבוהה במשך כ-3 דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין ומשאירים את האש על חום גבוה עד לרתיחה כ-20 דקות, יש להוסיף את הסודה לשתייה במהלך ה-20 דקות האלו. לאחר מכן מזיזים את הסיר מהאש.

אסור להפסיק לערבב, אחרת יבצרו גושים וכל העבודה הלכה לפח. במשך כ-3 שעות עליכם לא להפסיק לערבב על אש נמוכה. כאשר יתקבל צבע חום כרמל, זה יהיה הסימן שלכם לכבות את האש. לאחר מכן תוכלו לשפוך לצנצנות ולכבד את כולם.

© חשוב תמיד לערבב

דברים שכדאי לזכור:

  • ריבת החלב הביתית היא דבר רגיש, לכן אסור לקחת מהצנצנת באצבע או להחזיר כפית אחרי שהכנסנו לפה.
  • כאשר ריבת החלב חמה בסיר היא נוזלית מאוד, אל תערבבו עד שיהיה סמיך מידי.
  • ריבת החלב צריכה להישמר במקרר.
  • אחרי שהעברתם את ריבת החלב לצנצנות, חכו עד שהיא תתקרר לפני ההכנסה למקרר. אחרת בגלל הבדלי החום ריבת החלב תעלה אדים ואם יהיה לה מכסה טיפות מים ינזלו לתוך ריבת החלב.
תגובות