מתכון: איך תשדרגו את הסנדוויץ'?
אמנם החופש מחכה לנו בפינה, אבל הפסקת עשר כבר הגיעה ונמאס מהפיתה עם שוקולד שאמא מכינה. בשביל זה אספנו לכם את הכריכים הכי מיוחדים וטעימים
כריך בלקני
מצרכים
- גבינה בולגרית, פלפל קלוי ושום
- לחמניה חצויה
- חופן עלי תרד שטופים
- ביצה קשה קצוצה
- פרוסות מלפפון חמוץ
- בצל פרוס לטבעות דקות
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מורחים על הלחמניה גבינה בולגרית פלפל קלוי ושום. מניחים מעל את עלי התרד ומפזרים מעל את הביצה הקצוצה. מוסיפים את פרוסות המלפפון החמוץ וטבעות הבצל, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
סלט יווני בפיתה
מצרכים
- גבינה בולגרית למריחה בטעם טבעי
- מלפפון פרוס לטבעות
- עגבניה פרוסה לעיגולים
- חופן זיתים קלמטה שחורים, מגולענים וחצויים
- בצל פרוס לטבעות דקות
- אורגנו מיובש
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- פיתה חצויה
אופן ההכנה
מורחים את הפיתה בגבינה ומסדרים שכבות של מלפפון, עגבניה ובצל. מפזרים את הזיתים, מתבלים באורגנו, מלח ופלפל. מזליפים מעט שמן זית ומגישים.
כריך בייגל אנטי פסטי
מצרכים
- גבינה בולגרית למריחה בטעם טבעי
- בייגל חצוי לרוחב
- פלפל אדום
- קישוא פרוס לטבעות בעובי 3 מילמטר
- חופן עגבניות שרי
- שן שום קצוצה דק
- כפית חומץ בלסמי
- עלי נענע קצוצים
- עלי בזיליקום קצוצים
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- שמן זית
אופן ההכנה
להכנת הפלפל: מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר כסף. קולים את הפלפל בתנור כ-30 דקות, עד שהוא מכוסה כולו בסימני חריכה. מדי 10 דקות הופכים את הפלפל לקלייה שווה. עוטפים את הפלפל בנייר הכסף עליו הוא מונח כך שלא יברחו האדים, ומניחים כ-10 דקות לפני שמסירים ממנו את הקליפה. פורסים לרצועות ומניחים בקערה.
מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית.כאשר השמן חם, מניחים את טבעות הקישואים ועגבניות השרי וצולים עד לקבלת סימני חריכה. מעבירים לקערה שנמצאות בו רצועות הפלפל. מוסיפים את השום הקצוץ והחומץ הבלסמי ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
עוד במדור הסטייל של פרוגי:
להכנת הכריך: מורחים בתוך הבייגל בנדיבות גבינה בולגרית למריחה. מניחים מעל את הפלפלים הקלויים, טבעות הקישואים ועגבניות השרי. מניחים מעל עלי נענע ובזיליקום ומגישים.
המתכונים באדיבות פיראוס.