DIY: הכירו את טרנד האננס שכובש אותנו. צילום: עדי הרוש, יוטיוב

DIY: הכירו את טרנד האננס שכובש אותנו

הספקתם כבר לשמוע על הטרנד החדש שכבש את כל העולם? הכנו בשבילכם DIY של לק וקישוט לחדר של אננס ואפילו מתכון מיוחד!

DIY: לק אננס

חומרים - לקים בצבעי צהוב, שחור, לבן, ירוק ושקוף, מברשת דקה ומנקד.

עוד במדור הסטייל בפרוגי:

1. מרחו את הלק הצהוב לאורך הציפורן. המתינו למשך 3-4 דקות עד שהלק יתייבש.

© עדי הרוש

2. הניחו מעט לק שחור על נייר, קחו את המברשת הדקה ובעזרתה תעשו צורת אלכסונים על הציפורן מצד שמאל לימין. לאחר מכן תמתינו במשך 3-4 דקות כדי שהלק יתייבש.

© עדי הרוש

3. כעת תנקו את המברשת הדקה מהצבע השחור.

4. הניחו מעט צבע לבן על נייר, ובעזרת המברשת הדקה תעשו אלכסונים דקים צמודים לאלכסונים בצבע השחור.
ולאחר מכן המתינו  3-4 דקות ולאחר מכן תנקו את המברשת הדקה. 

© עדי הרוש

5. כאשר הלק מתייבש, תיקחו את המברשת הדקה עם הלק השחור ותעשו אלכסונים מצד שמאל לצד ימין.
המתינו 3-4 דקות וביינתים תנקו את המברשת הדקה.

© עדי הרוש

6. כעת בעזרת המברשת הדקה צרו קו אלכסון לבן, ישר ודק לצד האלכסון השחור.

© עדי הרוש

7. צרו בעזרת המנקד והלק השחור עיגולים קטנים בין המרובעים או המשולשים שיצרתם.

© עדי הרוש

DIY: קישוט אננסי לחדר

חומרים: כפיות בצבע צהוב, דבק, מספרים, 3 בריסטולים ירוקים, עיפרון, לורד ובקבוק גדול ריק.

1. קחו את הטוש וסרטטו מעל הפס השקוף על הבקבוק בחלק התחתון או האמצעי (תלוי בגודל שיהיה האננס).

2.  קחו את המספרים ותגזרו על פי החלק שמסורטט.

© עדי הרוש

3. אם הכפיות שלכם לא צהובות יש לצבוע אותם בצהוב ולגזור את המקל כמעט עד הסוף.

© עדי הרוש

4. הדביקו בעזרת הדבק את הכפיות, כשהחלק העגול של הכפית כלפי מטה בבקבוק.

© עדי הרוש

5. אחרי שיצא לכם החלק הבסיסי של האננס, קחו את הבריסטול הירוק. בעזרת העיפרון תציירו על הבירסטול כוכב גדול ומדויק, ולאחר מכן תעשו במרכזו עיגול בגודל הפיה של הבקבוק. על הבריסטולים שנותרו, תציירו 12 עלים ארוכים ודקים וגזרו את הכל.

© עדי הרוש

6. לאחר שגזרתם את העלים המצוירים והכוכב, השחילו את הפייה של העלה אל תוך הפיה של הבקבוק.

7. בשלב האחרון, נותרנו רק עם העלים הגזורים. קפלו קיפול קטן בתחתית העלה ועל הקיפול שימו דבק והדביקו אל תוך צד הבקבוק בחלק פנימי. 

© עדי הרוש

מתכון עוגת אננס

מצרכים:

  • תבנית אפיה
  •  סיר
  • בלנדר   
  • 260 גרם סוכר חום                                                                                          
  • 57 גרם חמאה
  • אננס (אפשר בקופסת שימורים). 
  • 195 גרם קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה 
  • רבע כפית  מלח 
  • 2 ביצים
  • 113 גרם חמאה מלוחה 
  • 200 גרם סוכר לבן
  • כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:
תחילה הדליקו את התנור על 180 מעלות צלזיוס.
1. חתכו את החמאה לריבועים קטנים. הדליקו את הגז על רמה בינונית והכניסו לתוכו 260 גרם סוכר חום ואת החמאה החתוכה, חכו שהחמאה והסוכר ימסו וערבבו הכל. כשהסיר מתחיל לבעבע מעט, דעו שצריך לכבות את הגז ולשפוך את מה שיצא אל תוך התבנית אפיה. 
2. קחו את האננס וחתכו את קליפת האננס כך שתישארו רק עם האננס עצמו וחתכו אותו כרצונכם. לאחר מכן פרסו את האננס שחתכתם לאורך התבנית עם הסוכר והחמאה שיצרתם בהתחלה.
3. שפכו אל תוך צלחת עמוקה קמח, אבקת אפיה, מלח ותערבבו.
4. הכניסו לתוך מיקסר חמאה מלוחה כ-10 שניות, לאחר מכן תוסיפו את הסוכר לבן ותערבבו שוב למשך 10 שניות.
5. שברו את הביצים והפרידו את החלבונים והחלמונים.
6. הוסיפו את החלמונים שהפרדתם, ערבבו. לאחר מכן גם את התמצית וניל וערבבו שוב ואז תשימו מעט כל כמה דקות מהקערה העמוקה עם הקמח האבקת אפיה והמלח בתוך המיקסר ולאחר מכן הניחו בצד.
7. בקערה אחרת יש לשים את החלבונים של הביצה ולערבב במיקסר ולאחר מכן להכניס את מה שיוצא אל תוך הקערה עם החלמונים וערבבו.                                                                                                                8. לאחר שערבבתם את 2 התערובות שיצרתם יש לשפוך ולפזר לאורך התבנית עם האננס ולהכניס לתנור למשך 45-55 דקות.                                                                                                                          9. עכשיו העוגה שלכם כמעט מוכנה, מה שנותר רק לעשות הוא בעזרת סכין לגרד מסביב לתבנית ולהניח אותה על צלחת גדולה הפוכה ולחכות שהעוגה תצא.

בתאבון!
 
תגיות
תגובות