איזה קעקועים כדאי לכם לעשות? ראיון עם מקעקע
אתם מתלבטים איזה קעקוע לעשות והאם בכלל כדאי לעשות? יונתן גולדמן שעיצב קולקצית "קעקועים" מיוחדת למותג אופנה בראיון מיוחד. "אם מישהו רוצה להיות מקעקע או אמן הוא צריך כל הזמן לצייר" אמר. ומה בנוגע לעשיית קעקוע? "לא צריך למהר לעשות סתם קעקוע במיוחד כנער"
יונתן גולדמן אמן ומקעקע המתגורר בתל אביב, בוגר המחלקה הרב-תחומית לאמנויות של שנקר. עבודותיו הוצגו ביריד לאמנות עכשווית "צבע טרי", גלריית סדנאות האמנים ועוד. כיום גולדמן משלב בעבודתו בין סגנון יפני, ניו סקול וגיאומטרי ונחשב לאחד מאמני הקעקוע המובילים והייחודיים בישראל. לאחרונה נבחר גולדמן לעצב קולקציית קפסולה שתכלול 800 חולצות וגופיות למותג האופנה "Blue Bird".
עוד במדור הסטייל של פרוגי:
הקולקציה והקמפיין, כוללים 4 דגמים בהדפסים ייחודיים שיצרו המקעקעים יונתן גולדמן וסטודיו ויז'ן. המקעקעים שנבחרו הם אמנים שעובדים בשיטת Costume Tattoo, בה הם יוצרים לכל מקועקע דימוי ייחודי משלו. "החברה פנתה אלי ואמרו לי 'תעצב קעקועים כרצונך לקולקציה טי-שירטים קטנה שעליהם קעקועים'" מספר גולדמן ומוסיף כי "עשיתי עיצובים בכל מיני טכניקות, אני לוקח בעלי חיים מפשט אותם, מוסיף לזה אלמנטים של עיצובים שבטיים, הרבה שחור-לבן, שזה גם הסגנון שאני מקעקע בו".
כמה עיצובים מהקולציה עשית?
"שניים, הינשופים והשני שזה בעצם פסל של קלאופטרה שהחלפתי את הפרצוף, בפרצוף של בודהה".
תחילתו בעולם "הקעקועים" החל כבר לפני שש שנים במהלך טיול בברזיל, מה שהתחיל כציור הסתיים בלמידת התחום. "תוך כדי טיול עם חבר בברזיל ציירתי ובהמשך המסע הגענו לאיזשהו סטודיו שבו לימדו אותי לקעקע. בחזרתי לישראל המשכתי את הלימודים והתחלתי להתעסק בזה".
מלבד השתתפותו בעיצוב הקולקציה, גולדמן מציג תערוכות וגלריות ואמן בתחומים שונים: "אני מצייר בשמן על עץ, מייצבים ומשלב אלקטרוניקה ומחשבים. רק עכשיו עשיתי עבודה שהיא בעצם מחשב שעובד על סולריות ויושב במרינה בהרצליה ומשדר בלייב את הגלים מהמרינה למוזיאון ויוצר מצב שהוא כולו סאונד".
מה עם הרשתות החברתיות?
"הפייסבוק זה דבר מעולה. זה נורא נוח לשתף דברים ולראות דברים דרכו. אין מה לעשות, היום אם אתה רוצה להצליח אתה צריך פרסום והרשת היא פלטפורמה מצוינת. אני לא בעד לעלות ולדחוף את הדברים ברמה יומית אבל אני משתדל לעלות פעם בכמה זמן".
איזה קעקועים אתה ממליץ לנוער?
"קודם כל, לא צריך למהר לעשות סתם קעקוע במיוחד כנער, לדעתי כל הקעקועים שהם טרנדים, אופנה חולפת, כוכבים, טרולים או פטריות הם נשארים לעד על הגוף ובסופו של דבר מתבאסים עליהם, ולכן צריך למצוא את הדבר שאתה מתחבר אליו".
גולדמן מסביר כי לא מדובר ב"בהכרח קעקועים עם משמעות דברים כי בן אדם שעושה קעקוע עם משמעות רבה יכול להשתנות, למשל כמו בן אדם שמנגן בפסנתר, עוד שנתיים הוא יפסיק לנגן בו ואז הוא תקוע עם קעקוע של פסנתר. אם תעשו את הקעקוע מבחינה צורנית, זורם על גוף, יצרת אומנות, אתה תאהב אותו לטווח יותר רחוק. אני חושב שצריך פשוט לבחור את יצרת האומנות על הגוף שאתה רוצה לעשות ולעבוד עם המקעקע המתאים לסגנון, לי חשוב לעבוד עם הבן אדם כדי שזה יהיה קעקוע שהוא יאהב לטווח רחוק.
איך אתה עובד בעצם?
"אנשים לא מגיעים אליי לסטודיו מסוים כיש ספר מסוים ובחורים קעקוע שיש גם לעוד 50 אנשים. אנשים מגיעים אליי, עם רעיון ואני בונה להם משהו חדש".
אתה חושב שקעקועים מתאימים גם לבנות?
"אני מאוד ממליץ גם לבחורות, למרות שזה עניין של טעם. כיום אפשר לראות בחורות עם קעקועים גדולים, אפילו שרוולים, זה הרבה יותר פופולרי מפעם ומאוד יפה בעיני".
אילו טיפים אתה יכול לתת לנערים שגם רוצים לעסוק בתחום?
"אם מישהו רוצה להיות מקעקע או אמן הוא צריך כל הזמן לצייר, לדעת שאתה אוהב את זה ולהמשיך לעשות את זה גם אם זה לא מה שמצפים ממך. בשביל מקעקע לא צריך ללמוד בבית ספר נחשב רק צריך ללמוד איך לעשות את זה, לדעת לצייר ואת היכולות לדעת להקשיב ללקוח ולאהוב את זה".