החורף הגיע: כך תכינו קרמבו בייתי בקלות
החורף כבר כאן ואיתו הגשם והקרירות באוויר ואין כמו המאכל הידוע ביותר בחורף - הקרמבו. במיוחד לכבוד תחילת הסתיו, קבלו מתכון קרמבו בייתי פשוט וקל להכנה
אין דבר שיותר כיף בחורף מאשר להיכנס מתחת לפוך ולאכול קרמבו בלי הפסקה. אבל, לא תמיד יש לכולם כח לרדת למכולת לקנות קרמבו, במיוחד כשיורד מבול בחוץ. לכן, כשירות לציבור - פרוגי מביאים לכם מתכון בייתי קליל ופשוט לקרמבו.
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- חבר ה(ט)עמים: כך תכינו ארוחה רוסית לתפארת
- לא סיפור: כך תכינו כריך סלמון משודרג שמתאים לכל ארוחה
- משהו מתוק: מתכון לעוגת בראוניז מלאה בשוקולד
מצרכים (26 מנות):
220 גרם סוכר
80 מ"ל מים
טיפות בודדות של מיץ לימון
130 גרם חלבון בטמפרטורת החדר
½ כפית תמצית וניל טהורה
26 ביסקוויטים עגולים
לציפוי: גנאש שוקולד
3 חפסית שוקולד = 300 גרם.
3 גביע שמנת מתוקה = 750 גרם.
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן, על להבה קטנה-גבוהה, מרתיחים את הסוכר, המים וטיפות מיץ הלימון. בוחשים עד לנקודה שבה הנוזל מפעפע. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
2. מקציפים במיקסר את החלבונים עם תמצית הווניל, תוך העלאה הדרגתית של המהירות במיקסר, עד שהקצף מבריק ויציב. מוסיפים בזילוף דק, תוך כדי ההקצפה, את סירופ הסוכר הרותח, וממשיכים בהקצפה במהירות גבוהה עד שהתערובת מתקררת. מתקבל קצף יציב מאוד, דביק ומבריק.
3. מסדרים את הביסקוויטים על רשת נקייה מעל תבנית מרופדת נייר אפייה.
4. מעבירים את קצף החלבונים לשקית זילוף מצוידת בצנתר חלק בקוטר 9-10 מ"מ.
5. מזלפים מעל כל ביסקוויט קצף חלבונים בלחיצה ממושכת עד כיסוי שטח הביסקוויט, ומתרוממים עד קבלת גובה וצורה של קרמבו. משהים בחדר ממוזג, רצוי סמוך למזגן, למשך שעה עד שעתיים להתייבשות והתייצבות.

לגאנש שוקולד:
מחממים את השמנת, יוצקים את השמנת לתוך סיר קטן ומניחים אותו על אש בינונית-נמוכה במשך כמה דקות. שימו עין על השמנת – אין כל צורך להרתיח אותה, פשוט לחמם אותה. השמנת מוכנה כאשר ניתן להניח את האצבע במרכזה במשך 3 שניות. בזמן שהשמנת מתחממת קוצצים את השוקולד דק דק, מומלץ לגרר בפומפייה על הצד הגס. מערבבים את השוקולד עם השמנת (בעזרת מרית או כף עץ) רק עד שהשוקולד מתפזר באופן שווה בשמנת. נותנים לו מנוחה של 2-3 דקות ואז מערבבים שוב, בהתחלה זה ייראה לא יציב אבל המשיכו לערבב.
לאחר מכן:
7. יוצקים את השוקולד עם מצקת או שקית זילוף בנדיבות מעל כל יחידה, אוספים את כל השוקולד שהצטבר בתבנית, מחממים שוב בזהירות במיקרו ומשתמשים להשלמת ציפוי היחידות הנוספות.
8. מעבירים למקרר למשך חצי שעה להשלמת תהליך הקירור וההתייצבות של ציפוי השוקולד - מוציאים, עוטפים בנייר מרשרש.