Food Feed: הסופגניות כבר כאן ואנחנו טעמנו את כולן
כמדי שנה, גם הפעם המאפיות והקונדיטוריות מתכוננות לחנוכה עם מיטב הטעמים, המילויים, הקישוטים, המרקמים והקלוריות. מה חשבנו על הסופגניות של רולדין ומתוקה?
אחחחח סופגניות. איך אנחנו אוהבים סופגניות. זה הרי השילובהמושלם של פחמימה, שמן ומילוי טעים. אין ספק שחנוכה זה החג של המאפיות והקונדיטוריות. אז קצת לפני שנחגוג את חג האורות, טעמנו את הסופגניות מהקולקציות החדשות של רולדין ומתוקה.
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- טאטאמי: המסעדה האסייאתית החדשה ששווה ביקור
- חמש דקות עבודה: עוגיות פאדג' שוקולד טעימות במיוחד
- Food Feed: מה הקשר של מלך לבייקון?
רולדין
מתוקה
את ארגז (!) הסופגניות מבית מתוקה קיבלנו במערכת בשמחה רבה. קולקציית החג הנוכחית של רשת הקונדיטוריה הייתה מגוונת מהרגיל, וכללה חוץ מהסופגניות המוכרות לנו גם מעין עוגת סופגניות פוטוגנית במיוחד. מגוון הטעמים של הסופגניות של מתוקה מכובד ולא עמוס מדי, כך שלא סביר שתלכו לאיבוד. בין הטעמים, מעבר לאלו הקלאסיים, היו סופגניית חלבה, לימונצ'לו הדרים, וניל עוגיות ובאבא רום (מעין סברינה). בצק הסופגניות של מתוקה היה מעט דחוס לטעמנו, וגם המילויים הרגישו כבדים במיוחד. אהבנו במיוחד את סופגניית התות-סברינה שהגיעה עם קרם וניל ותותים טריים ואותה סיימנו במלואה (בלי לחשוב על הקלוריות).
עוגת הסופגניות שהוכנה מבצק בריוש וקיבלה את המילויים בדומה למילויים של הסופגניות האחרות הייתה יבשה מעט לטעמנו, אבל חגיגית ומרשימה מאוד למראה. צורת האכילה מעניינת במיוחד מכיוון והיא מבוססת על תלישה של כל "סופגנייה" מהעוגה עצמה, כשכל אחד בוחר את הטעם שמתאים לו. לסיכום - קונספט מעניין, ביצוע נחמד.