פופקורן מושחת: הקינוח שאתם חייבים לנסות
לכבוד יום הפופקורן הבינלאומי שחל היום (ה'), החלטנו לפנק אתכם במתכון לקינוח מושחת במיוחד ומפתיע עם פופוקרן
היום (ה') מתקיים יום הפופקרון הבינלאומי ואין ספק שזה לגמרי היום שלנו. ולמה? כי פופקורן הוא הנשנוש האוליטמטיבי כשצופים בסרט או סתם שבא לנו לאכול איזה משהו מלוח. אבל, בשנים האחרונות צצו להם כל מיני סוגים שונים של פופקורן וכבר מזמן הטעם "הקלאסי" לא עומד לבד על המדף - יש מתוק, ומלוח, בטעם חמאה או קרמל.
עוד במדור האוכל של פרוגי:
- משולש לחורף: הפיצות המיוחדות לעונה הקרה
- שף נולד: בן ה/13 שמבשל מנות מנצחות וכותב ספר
- מתכון והצצה מיוחדת: קינוח שוקולד נוגט במיקרוגל
לכבוד היום הזה החלטנו לפנק אתכם בתכון מושחת במיוחד. האמת שזה באעצם לא כל כך מתכון כי הוא לא דורש אפייה או הקצפה, אלא רק חיבור של כל הדברים הטעימים שקיימים בסופר. אז אומנם לוקח חמש דקות להכין אותו, אבל בהחלט מדובר פה על קינוח טעים, מטורף ומרשים עם טוויסט מיוחד, שאפשר להכין לחברים או למשפחה.
כל מה שאתם צריכים זה:
- שקית פופקורן למיקרו בטעם חמאה (אנחנו השתמשנו בשקית של סוגת, שאגב הוציאו סדרת פופקורן בטעמים).
- חצי חבילה של שוקולד מריר.
- חלב - כשתי כפות.
- עוגת בראוניז קנויה (אפשר להחליף לפנייק/וופל בלגי/כל עוגייה אחרת).
- קליק פופקורן מצופה בשוקולד לבן.
- קצפת - אנחנו השתמשנו באחת קנויה, אבל אפשר גם להכין אחת ביתית (פשוט מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר).
איך מכינים?
ראשית מכינים את הפופקורן במיקרוגל לפי הוראות היצרן, בסיום פותחים את השקית בזהירות ונותנים לפופקורן להתקרר מעט.
ממיסים את השוקולד המריר בזהירות על הכיריים או במיקרו (בחום נמוך) עם החלב. חשוב לערבב כל הזמן ולכבות מהר את האש/מיקרוגל כשהשוקלד נמס. שופכים מהפופקורן המוכן לשוקולד ומערבבים
על צלחת מניחים את הבראוניז, עליו עורמים קצפת ולצידה את הפופקורן עם השוקולד ולסיום מקשטים בקליק פופקורן עם שוקולד לבן.
מדובר בקינוח הכי קל בעולם, הוא מתוק ומושחת אבל המליחות של הפופקורן מאזנת את כל הסוכר.
|