משקשקים: 5 שייקים בריאים וטעימים במיוחד
אם אתם חובבי שייקים או סתם אוהבים להתעסק בבלנדר, כנראה שהכתבה הזאת בדיוק בשבילכם. הכנו במיוחד עבורכם חמישה מתכונים קלים במיוחד שיאפשרו לכם להכין שייקים בריאים וטעימים גם בבית. רק צריך להצטייד בבלנדר וכל השאר כבר משחק ילדים
כולנו יודעים שארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום, אבל לא פעם חלקנו בוחרים לדלג עליה ולהתחיל את יום הלימודים המפרך על בטן ריקה, תוך שאנו פוגעים בבריאות שלנו מבלי לשים לב. מה אפשר לעשות? לפתוח את הבוקר עם שייק פירות בריא ומרענן. כל מה שאתם צריכים הוא בלנדר ואת המרכיבים הבאים, וכל השאר כבר משחק ילדים.
עוד בערוץ המגזין של פרוגי:
- פתרון בחינת הבגרות בספרות / קיץ 2017
- חצה כל גבול: איים על מנהל בית ספרו בסכין והשחית רכבו
- לא ראוי: משרד החינוך דורש לדווח על יחסים הומוסקסואליים
שייק אננס ואשכוליות
4 פרוסות אננס טרי
1/2 אשכולית חתוכה
1 כפית דבש (לא חובה)
כ-7 קוביות קרח
שייק תפוח, סלרי וג'ינג'ר
1 תפוח מתוק חתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי
1 ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית דבש (לא חובה)
כ-7 קוביות קרח
שייק אפרסק, תפוח ונענע
1 תפוח מתוק חתוך לקוביות
1 אפרסק חתוך לקוביות
6 גבעולי נענע (לשים רק את העלים ללא הגבעולים)
1 כפית דבש (לא חובה)
כ-7 קוביות קרח
שייק תרד, תפוח, בננה ותמר
1 תפוח מתוק חתוך לקוביות
1 בננה חתוכה
1 תמר
1 חופן עלי תרד טריים
כ-7 קוביות קרח
שייק תות, בננה ותמר
1 בננה חתוכה
כ-5 תותים
1 תמר (ניתן להחליף בכפית דבש)
כוס חלב (ניתן לשים חצי כוס חלב ולהוסיף כ-3 קוביות קרח)
אופן ההכנה:
מכניסים את כל המרכיבים של השייק שבחרתם לתוך הבלנדר ומערבבים עד לתערובת אחידה במשך כדקה.
אם השייק סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים ולערבב שוב בבלנדר. אם הוא לא מתוק מספיק ניתן להוסיף דבש או תמר לפי הצורך והטעם. בנוסף, תוכלו להוסיף או להפחית את כמויות המרכיבים, וכמובן להוסיף כל פרי או ירק העולה על רוחכם! עדיף שלא להקפיא לפני כן את הפירות אלא להוסיף קרח, מכיוון שהפירות מאבדים מהערך התזונתי ברגע שמקפיאים אותם. לכל החוששים, הטעם של התרד כמעט ואינו מורגש, מכיוון שהשייק מתוק!
תיהנו!
|