מתכוננים ללימודים: שישה מתכונים לכריכים מיוחדים
ביום שישי תחזרו לספסל הלימודים וכדי להפוך את החזרה לדגרת הלימודים לקצת יותר כיפית, הבאנו לכם מתכונים לכריכים מגניבים. אז מה אתם מעדיפים? כריך על שיפוד עם פירות את אולי דווקא כריך חמאת בוטנים ובננות?
ממש בעוד כמה ימים תחזרו לספסל הלימודים וכדי שהחזרה לשגרה תהייה קצתפחות מבאסת הבאנו לכם שישה מתכונים לכריכים טעימים שיעשו לכם כיף בפה ובלב באדיבות "מאפיית אנג'ל".
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- פעמיים כי טוב? "האט" משיקה את פיצת דאבל רינג
- משלוש יוצא אחד: כך תכינו רטבים מושלמים לפסטה
- food feed: עוגיות חמאה ופריכיות בטעם פוטטוס
פשוט בעננים
אופן ההכנה:
פורסים 4 פלפלים בצבעים שונים לרצועות דקות.
מפרקים מעט כרובית לבנה לפרחים קטנטנים ומסירים את הגבעול העבה.
מורחים על פרוסת לחם שכבה של חומוס או טחינה.
מסדרים את פרוסות הפלפלים בצורת קשת כשפרחי הכרובית הם העננים.
פשוט על שיפוד
אופן ההכנה:
מסדרים על משטח עבודה 3 פרוסות לחם.
מורחים פרוסה אחת בגבינת שמנת 5%, פרוסה נוספת במעדן פרי ללא תוספת סוכר, ואת הפרוסה האחרונה משאירים ריקה.
מסנדווצ'ים לשלוש קומות כך שהפרוסה הריקה למעלה.
מסירים את הקשה וחותכים למשולשים שווי צלעות.
משפדים על שיפוד ובין לבין משפדים תותים או כל פרי אחר שאוהבים. רק תיזהרו עם השיפודיםף כן?
חיוך מלא
אופן ההכנה:
קורצים זוג עיגולים מפרוסות לחם באמצעות חותכן עגול או כוס גדולה.
באמצעות אותו חותכן מכינים גם עיגול מפרוסת גבינה צהובה 5%
ליצירת פרצוף, קורצים באחד מעיגולי פרוסת הלחם עיניים בעזרת פיית זילוף צרה או אפילו משהו עגול וקטן כמו פקק של בקבוק. את החיוך יוצרים עם חותכן עגול, אך חותכים בזווית כך שייווצר חתך של חצי עיגול בלבד. חוזרים על הפעולה בזווית חדה יותר כדי לחתוך את צורת הפה.
גוזרים עלי חסה במספריים לצורה הרצויה (אפשר גם לקרוע את החסה בעזרת הידיים). מסנדווצ'ים עם הגבינה
מלא אנרגיה
אופן ההכנה:
חותכים לחמניית אנג'ל "פשוט מלא" לאורכה ומורחים שכבה של חמאת בוטנים.
קולפים בננה ופורסים אותה לפרוסות.
את הפרוסות מסדרים לסירוגין בשני צידי הלחמנייה הפתוחה.
אם רוצים להוסיף נגיעה חגיגית, אפשר לפזר מעל כחצי כפית פצפוצי שוקולד.
גלגול פשוט
אופן ההכנה:
יוצרים מנהרה לאורך לחמניית אנג'ל "פשוט מלא" באמצעות סכין ארוכה. משתדלים שהמנהרה תהייה במרכז הלחמניה כדי שדפנותיה יהיו בעובי שווה מכל הצדדים.
מניחים על עלה חסה גדול רצועות ארוכות של גזר, גמבה ומלפפון.
פורסים אצבעות גבינה צהובה לאורכן ומוסיפים לחסה.
מגלגלים בצורה הדוקה (כמו סושי) ומכניסים את רול החסה לתוך הלחמניה בתנועה סיבובית.
את הלחמניה פורסים לשישה רולים.
פשוט שובב
אופן ההכנה:
מסירים את קצוות לחמניית אנג׳ל "פשוט מלא" ולאחר מכן חותכים את הלחמנייה לאורך.
מורחים בגבינת שמנת 5%, מוסיפים חביתה מביצה אחת, כשהיא מקופלת לשניים.
סוגרים את הלחמנייה ומזלפים מלמעלה שתי תלוליות קטנות של גבינת שמנת 5% על כל תלולית מניחים זית ללא גלעין.
פורסים מלפפון לפרוסות דקות וארוכות באלכסון ומוסיפים פרוסה אחת לתוך הכריך בתור הלשון.
את יתר פרוסות המלפפון אפשר להוסיף לקופסת האוכל לצד ירקות נוספים.
|