לא מקושקשת: כך תכינו חביתה עם טוויסט. צילום: fotolia

לא מקושקשת: כך תכינו חביתה עם טוויסט

נמאס לכם מהחביתה הרגילה והפשוטה? הנה מספר תוספות שאתם יכולים להוסיף לחביתה שלכם שישפרו אותה ויעשו אותה טעימה יותר

חביתה בסיסית:

ביצה אחת

מלח ופלפל - לפי הטעם אתם רוצים

חמאה/שמן - לטיגון

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

אופן הכנה:

שימו מחבת על הגז עם מעט שמן/חמאה עד לחימום המחבת.
ערבבו את הביצה בכלי נפרד וכאשר השמן או החמאה חמים שפכו את שימו תערובת הביצה והתבלינים למחבת עד שהחביתה מוכנה במידה הרצויה בצד התחתון שלה, הפכו אותה וטגנו גם את הצד השני עד למידת העשייה הרצויה.

תוספות לחביתה שישדרגו לכם את הסנדוויץ':

גבינה צהובה - כאשר תוסיפו גבינה צהובה לחביתה ותטגנו אותם ביחד, הגבינה תשתלב בחביתה ואפילו תהייה מעט קריספית וטעימה מאוד. שפכו את בלילת היבצה למחברת והמתינו עד שהצד התחתון יהיה מוכן לפי מידת העשייה האהובה עליכם, פזרו על חצי מהחביתה גבינה צהובה וקפלו את החביתה לחצי. טגנו עוד מעט משני הצדדים. ניתן להוסיף לבלילה גם גבינות קשות - כמו בולגרית או פטה. 

 

ffff
חביתה עם גבינה צהובה © fotolia

 

בצל - לפי שאתם שופכים את הביצה למחבת טגנו מעט בצל קצוץ. לאחר שהבצל הופך לשחוםף הוסיפו את הביצה וטגנו ביחד, הבצל יוסיף מעט מתיקות שתשנה את החביתה מקצה לקצה. ניתן להוסיף גם תערובת עשבי תיבול לגיוון.

פטריות - בדיוק כמו הבצל, טנגו קלות ושפכו את הביצה. ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים או טריות.

טריות או משומרות - העיקר שיש פטריות
טריות או משומרות - העיקר שיש פטריות © fotolia

פסטרמה, נקניק או חזה אווז - חביתה לא חייבת להיות רק חלבית, אפשר להצמיד לה גם תוספות בשריות שמתאימות במיוחד לארוחת הערב. טגנו חתיכות של פסטרמה, נקניק או חזה אווז במחבת, לאחר שהבשר משחים מעט, תוסיפו את בלילת הביצה והתבלינים. 

בתאבון!

 

 
תגובות