לא רק מלוחה: מתכון ללזניית שוקולד
חשבתם שלזניה חייבת להיות מפוצצת ברוטב עגבניות עם ירקות ובשר או גבינהה. תחשבו שוב - לזניה יכולה להיות גם מתוקה ושוקולדית
אם אתם באמת רוצים להדהים את האורחים או המשפחה וגם את בני הזוג במנה שהם עוד לא נתקלו בה...זה בשבילכם - מותג הפסטה הנמכר ביותר באיטליה "ברילה", מציע מתכון ללזניית שוקולד מושחתת שתנפץ את כל המוסכמות על לזניה שהכרתם עד היום.
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- Food Feed: מיני קינדר בואנו ופיצה חדשה לדומינוס
- לא מקושקשת: כך תכינו חביתה עם טוויסט
- הכי טעים שיש: המתכון המושלם לשקשוקה ביתית
מצרכים:
חבילת דפי לזניה של ברילה
200 גרם שוקולד
250 גרם חמאה
3 ביצים מופרדות
½ כוס סוכר
250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%
2 כוסות חלב
4 כפות סוכר
תבנית מלבנית 30X20
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)
תמונה
אופן הכנה:
-
ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
-
מוסיפים חלמונים אחד, אחד וטורפים היטב.
-
מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק.
-
מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק.
-
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
-
מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים 1 כוס מים ומבשלים את דפי הלזניה במשך כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים).
-
מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה. בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה.
-
יוצקים 1/3 מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת.
-
יוצקים 1/3 נוסף מהקרם וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.
-
מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כדקותיים. מערבבים לקרם חלק ומבריק - ויוצקים מעל הלזניה.
-
מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים, לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.