תוצרת בית: מתכון פשוט וקל לסופגניה
כבר שבועות שהמאפיות מציגות לראווה שלל סופגניות, אבל לפעמים מתחשק לאכול סופגניה פשוטה הום-מייד, בדיוק בשביל זה אנחנו כאן! קבלו מתכון פשוט בחמישה שלבים להכנת סופגניות ביתיות
המאפיות והוקנדיטוריות מלאות בסופגניות קלאסיות או מיוחדות אבל לפעמים מתחשק לאכול סופגנייה ביתית, חמה וטרייה. לכבוד חג הלביבות והסופגניות, קבלו מתכון פשוט בחמישה שלבים בלבד למאכל הרשמי של החג.
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- לא רק מלוחה: מתכון ללזניית שוקולד
- Food Feed: מיני קינדר בואנו ופיצה חדשה לדומינוס
- לא מקושקשת: כך תכינו חביתה עם טוויסט
מצרכים:
ל-20 סופגניות קטנות:
שלוש כוסות קמח, מנופה
25 גרם שמרים טריים (שמרית, או חצי קובייה מפוררת)
ארבע כפות סוכר
כפית מלח
שני ביצים
שלוש כפות שמן
אחד ושלושת רבע כוס מים
שמן קנולה לטיגון
לקישוט:
חצי כוס ריבה אדומה
חצי כוס אבקת סוכר
אופן הכנה:
-
מניחים את הקמח בקערת מערבל. מוסיפים שמרים וסוכר, מערבבים קלות ומוסיפים מלח. יוצרים גומה במרכז ומניחים בה ביצים ושמן.
-
מערבלים באיטיות ומוסיפים בהדרגה מים. לשים עד קבלת בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה. מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים, מעצבים לכדורים ומשאירים להתפחה במקום חמים כ-20 דקות, עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.
-
שמו לב: השלב הבא כולל טיגון בשמן עמוק. אם אתם חסרי ניסיון (וגם אם כן) במטבח, כדאי להיעזר במבוגר או במישהו בעל ניסיון. מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים כמה סופגניות לשמן, כשהצד התפוח כלפי מטה, מכסים את הסיר ומטגנים כדקה. מסירים את המכסה, מטגנים דקה נוספת והופכים את הסופגנייה כדי לקבל את הפס הלבן מסביב.
-
מוציאים לנייר סופג, ממלאים בריבה בעזרת מזרק או שק זילוף ומפזרים מעל אבקת סוכר.
|