החיים שלנו תותים: מתכון קאפקייקס וניל עם קצפת
עונת התותים החלה ועמה גם הקינוחים החורפיים וכי מפנקים שיש. לכבוד סוף השבוע החורפי - קבלו מתכון קליל לקאפקייקס וניל עם קצפת
עוד סוף שבוע חורפי בפתח ואין דבר יותר כיפי מקינוח טעים ומפנק שאפשר לאכול ליד החלון ולצפות בגשם. כבר אפשר להתחיל ראות בשווקים את אחד מהפירות החורפיים האהובים על כולם- תותים. לכבוד כך, תום פרנץ החליט לפנק אותנו במתכון קליל וכיפי לקאפקייקס וניל עם קצפת ותותים טריים.
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- מהאינסטגרם למטבח: גל זהבי מכין פסטה בסיר אחד
- Food Feed: ממתק או תעלול?
- האריה הגיע לישראל: מה חשבנו על דגני הבוקר החדשים?
מצרכים עבור 12 קאפקייקס או 24 מיני קאפקייקס
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 ביצים בגודל L
חצי כוס שמן (120 מ"ל)
200 מ"ל (1 מיכל של שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
2.5 כוסות קמח תופח (350 גרם)
מצרכים עבור הקצפת
מיכל אחד של שמנת מתוקה לקצפת (250 מ"ל)
4 כפות סוכר
כף אינסטנט פודינג בטעם וניל
רבע כפית גרידת לימון דקה דקה (לא חובה)
מיכל גבינת שמנת (200 גרם)
לקישוט
חבילת תותים שטופים, נקיים וחתוכים
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת העוגה:
1. מערבלים בקערת המיקסר או בעזרת מיקסר יד (בזהירות ואם צריך - רצוי לבקש עזרה ממבוגר) את הסוכר והביצים לתערובת תפוחה ובהירה.
2.מוסיפים פנימה את השמן, השמנת החמוצה ותמצית הוניל.
3. מוסיפים פנימה בשלוש פעמים את הקמח רק עד שהוא נטמע, והתערובת אחידה (זהירות, לא לערבב יותר מדי).
4. מעבירים לתבנית קאפקייקס משומנת שבה עטרות נייר (מנז'טים) מוכנות. מוזגים את הבלילה כמעט עד הסוף כדי לקבל "כיפה" בולטת מעל עטרת הנייר.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים כ-20-25 דקות עד שהקאפקייקס יפים וזהובים.
6.מוציאים ומצננים על רשת באופן מלא ורק אז אפשר לזלף.
הכנת קצפת:
1. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, שתי כפות סוכר, אינסטנט פודניג וגרידת לימון לקצפת יציבה.
2. בקערה קטנה מערבבים היטב את גבינת השמנת עם שתי כפות הסוכר הנותרות.
3. מוסיפים את הגבינה המתוקה לקצפת ומערבלים על מהירות נמוכה רק עד שהכל נהייה אחיד.
הגשה:
1. מזלפים או מניחים בעזרת כפית את הקצפת על ההקאפקייקס
2. מקשטים בתותים הטריים.
המתכון באדיבות המותג קונסטרוקטה
|