סופגניה לי יש: שני מתכונים טעימים במיוחד לסופגניות
אין דבר שיותר מאפיין את חג החנוכה מאשר סופגניות. אי אפשר להתעלם מהן ואנחנו נתקלים בהן (או בריח שלהן) בכל מקום. לכבוד הדלקת הנר הראשון הבאנו לכם שני מתכונים טעימים - אחד בגרסה המטוגנת והשני בגרסה האפויה
הערב נתקבץ סביב החנוכיה ונדליק נר ראשון של חנוכה. וכמובן אין חג בלי סופגניות. אומנם הרשתות, המאפיות וקונדיטוריות מוכרות כבר קרוב לחודש סופגניות, אבל אין כמו מאפים "הום-מייד". לכן, החלטנו לפנק אתכם בשני מתכונים טעימים של סופגניות - מתכון אחד מטוגן והשני אפוי.
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- החיים שלנו תותים: מתכון קאפקייקס וניל עם קצפת
- מהאינסטגרם למטבח: גל זהבי מכין פסטה בסיר אחד
- Food Feed: ממתק או תעלול?
מיני סופגניות אשל עם רוטב שוקולד
בלי שמרים ובקלי קלות - מיני סופגניות אשל נוסטלגיות שמכינים בכמה דקות עבודה ומגישים עם רוטב שוקולד חם.
מצרכים ל-18 סופגניות קטנות:
2 כפות סוכר
קורט מלח
1 מכל אשל (200 מ"ל)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
כוס ורבע קמח
1 כפית אבקת אפייה
לרוטב שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר, חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
אופן ההכנה:
1. בקערה טורפים (מערבבים) יחד סוכר, מלח, אשל, ביצה ווניל לתערובת אחידה.
2. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
אם אתם לא מנוסים - חשוב להיעזר במבוגר בשלבים הבאים:
3. מחממים שמן בסיר בינוני עד שמגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
4. בעזרת שתי כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
5. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
6. מכינים רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
7. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס והתערובת אחידה (זהירות! לא לחמן יותר מדי, שלא יישרף).
8. מגישים את הסופגניות עם הרוטב החם.
המתכון באדיבות עלית
מאפינס סופגניות
הגרסה האפויה ומופחתת הסוכר והשמן של הסופגניות. גרסה זו מכילה רק חמישית מכמות הפחמימות בסופגנייה רגילה.
חומרים ל-12 סופגניות:
1/2 כוס רסק תפוחים טבעי (ללא תוספת סוכר)
250 גרם יוגורט 3% שומן
2 ביצים טרופות
6 שקיות קטנות של סטיביה
תמצית וניל לטעם
7 כפות קמח מלא או קמח כוסמין מלא
שקית אבקת אפיה
12 כפיות ריבה לייט (ללא תוספת סוכר) או 12 קוביות שוקולד מריר 70% קקאו
אופן ההכנה:
1. לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות.
2. לערבב היטב את כל החומרים.
3. לצקת את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת קלות, עד ל-3/4 גובה של כל אחד משקעי המאפינס.
4. להוסיף כפית ריבה לייט או קוביית שוקולד לכל מאפינס.
5. לאפות כ-30 דקות עד שהמאפינס משחימים.
המתכון באדיבות עינת מזור בקר - דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת
|