מבשלים עם כוכבים: גל זהבי הגיע לבשל בבית של אחד מכם. צילום: ירון שרון

מבשלים עם כוכבים: גל זהבי הגיע לבשל בבית של אחד מכם

אחרי כל התכניות באולפן ואחרי שלימד אתכם להכין כמה מנות בריאות ומיוחדות די בקלות ובעצמכם, גל זהבי בחר את הזוכה בפעילות והגיע עד לבית שלו לבשל יחד. צפו

בשיתוף עם אסם

אחרי לא מעט הצעות לשדרוגים בריאים למנות שהוא לימד אתכם בתוכנית ואחרי שכמה מכם גם שלחו תמונות מיוחדות ובהן התנסו בעצמם בבישולי המנות, גל זהבי בחר את הזוכה הגדו לשל פעילות "שולחן משפחתי" בפרוגי. הזוכה המאושר, תומד ארד מקריית אתא, זכה לביקור מהכוכב שהגיע עד אליו ואף בישל איתו יחד את המנה ששדרג וקינוח בריא וקטנטן. צפו בביקור!

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

 

מתכון #1 - נודלס אסייתי עם ירקות:

מצרכים:

  • אטריות ביצים (נודלס)
  • כף צ'ילי מתוק/חריף
  • כף סויה
  • כף שמן זית
  • כף סילאן
  • ירקות (לבחירתכם) 
  • שקדים קצוצים

אופן ההכנה: 

שמים על האש את הנודלס במים חמים עם קצת מלח, במקביל קולים את השקדים עם קצת שמן זית על המחבת ובהמשך מוסיפים גם את הירקות החתוכים ואת הרטבים. כשהנודלס רך ומוכן - מערבבים ביחד עם הירקות וזה מוכן.

© ירון שרון

מתכון #2 -  קינוח בכוסות (מתכון ל-15 כוסות קטנות)

  • ביסקווטים מרוסקים (רצוי מדגנים מלאים)
  • מיכלית קטנה של שמנת מתוקה (38%)
  • גבינת ריקוטה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • כף סילאן
  • וסוג אחד או יותר של פירות.

אופן ההכנה:

את פירורי הביסקווטים שמים בתחתית הכוסות, את הפירות חותכים לקוביות קטנות.
להכנת הקצפת: שמים במיקסר - שמנת מתוקה, טחינה גולמית, סילאן ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. את הקצפת שנוצרת מפזרים בין הכוסות ומפזרים מעל את הפירות שבחרנו.

© פרוגי

בתיאבון!

יש לכם רעיונות איך להפוך את הארוחות שלכם לבריאות יותר? הציעו ואולי תזכו בפרסים! (לחצו כאן)

בשיתוף אסם

תגובות