פשוט וטעים: מאפינס וניל ופטל עם קראמבל פריך
רוצים להכין משהו טעים בלי להפוך את כל המטבח? מחפשים משהו קליל ומתוק לקחת אתכם כנישנוש? קבלו את המתכון של אור ויצמן למאפינס וניל ופטל נימוחים ומתוקים שלא תוכלו להפסיק לאכול
הפעם בחרתי לשתף אתכם במתכון קליל וממש פשוט למאפינס וניל רכים ומושלמים עם פטל או פירות יער וציפוי קראמבל פריך מעל שנותן לכל הבית ריח של מאפייה.
המאפינס האלו מושלמים ליד הקפה או סתם כשיש חשק למשהו מתוק ולא בא לכם להפוך את המטבח, וגם מתאימים להפסקת אוכל בבית ספר כפינוק מתוק.
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- הקינוח המושלם לחג: עוגת שכבות תפוחים וקרם וניל
- Food Feed: שוקולדים ודגני בוקר חדשים
- חמש דקות במיקרו: עוגת שוקולד טעימה בטירוף
מצרכים:
כוס סוכר
200 גרם חמאה
3 ביצים
תמצית וניל
גביע יוגורט
2 וחצי כוסות קמח תופח
כוס פטל או מיקס פירות יער קפואים
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים סוכר וחמאה לתערובת אוורירית, מוסיפים קמח תופח ומעבדים לפירורים, מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
מוסיפים תוך כדי עיבוד ביצה אחר ביצה ותמצית וניל עד להטמעה, מוסיפים את היוגורט ואת הקמח תופח עד לבלילה אחידה.
שופכים את הפירות יער הקפואים ומערבבים לתוך הבלילה בעזרת לקקן בעדינות, לא לערבב יותר מדי כדי שהבלילה לא תצבע בורוד.
בעזרת כף גלידה או כף רגילה ממלאים מנג'טים בבלילה עד שלושת רבעי גובה. מעל כל מאפין מפזרים כף מהפירורים ששמרנו בצד.
אופים ב-160 מעלות 20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש, מצננים ואוכלים.
|