שוברים את הצום: מתכון לעוגה שוקולדית טעימה בטירוף
מחר (ג') הוא ערב יום הכיפורים והצמים שבנינו ייכנסו ליממה ללא אוכל ושתייה. רצוי לשבור את הצום הארוך עם משהו קטן ומתוק ועוגת השמרים - שוקולד הזאת מושלמת לכך. רכה, נימוחה ומתוקה
עוגות שמרים תמיד נשמעות מסובכות להכנה, אבל עם מתכון פשוט ומדוייק של אור ויצמן, תצא לכם עוגה מושלמת, שוקולדית, מתוקה, טעימה והכי חשוב - כמעט בלי מאמץ, ולכן היא מושלמת לצאת הצום.
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- Food Feed: הפיצה פסטו והמעדן שהפך לעוגה
- פשוט וטעים: מאפינס וניל ופטל עם קראמבל פריך
- הקינוח המושלם לחג: עוגת שכבות תפוחים וקרם וניל
מצרכים (המתכון מתאים לשתי רולדות)
לבצק:
7 גרם שמרים יבשים
חצי כוס מים
4 וחצי כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
חצי כפית מלח
2 ביצים
2 חלמונים (הצהוב של הביצה)
חצי כוס חלב
100 גרם חמאה
כפית מחית וניל
ביצה טרופה להברשה
למילוי:
ממרח נוטלה
פתיתי שוקולד חלב
פתיתי שוקולד לבן
הוראות הכנה:
מערבבים שמרים במים עד להתמוססות השמרים, מוסיפים קמח, סוכר, מלח, ביצים, חלמונים, וניל וחלב ולשים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אלסטי, בערך חמש דקות.
מתחילים להוסיף את החמאה בהדרגה - קוביה אחר קוביה עד שהיא נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש עוד חמש דקות ומעבירים את הבצק לקערה משומנת ונותנים לבצק לנוח לשעה.
על משטח מקומח מניחים חצי מהבצק ומרדדים בעזרת מערוך למלבן גדול ברוחב תבנית אינגליש קייק.
מורחים בנדיבות ממרח נוטלה על כל שטח הבצק, מפזרים שוקולד חלב ושוקולד לבן, אפשר כל תוספת שאוהבים.
מגלגלים את הבצק לרולדה, חותכים במרכז ומלפפים את החצאים לבורג.
מניחים בתוך תבנית אינגליש קייק משומנת לתפיחה נוספת של שעה עד שהעוגות עולות ותפוחות, מברישים היטב בביצה. אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה 40 דק’ עד שהעוגות שחומות אבל עדיין רכות.
מכינים סירופ סוכר מכוס מים רותחים וחצי כוס סוכר, מרטיבים את העוגות בסירופ בעזרת מברשת עד שהעוגות לחות.
|