פחזניות או לא להיות: קינוח טעים ופשוט שכל אחד יכול להכין
בא לכם משהו מתוק? רוצים לאפות קינוח מרשים אבל פשוט להכנה? כדאי לכם לנסות את המתכון לפחזניות של אור ויצמן
פחזניות זה קינוח מושלם שרק נראה מסובך אבל עם מתכון טוב והוראות ברורות זה פשוט כל כך! פחזניות קלאסיות עם קרם וניל וגנאש שוקולד… אין שילוב יותר טוב
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- Food Feed: מה חשבנו על השוקולד הורוד?
- לבנה וקלאסית: מתכון קליל לעוגת גבינה פירורים
- שוברים את הצום: מתכון לעוגה שוקולדית טעימה בטירוף
חומרים לכ-30 פחזניות:
לבצק:
125 גרם חלב
125 גרם מים
115 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 גרם מלח
6 גרם סוכר
140 גרם קמח
200 גרם ביצים
לקרם:
500 מל' שמנת מתוקה
ארבע כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
כף פודינג וניל
לקישוט:
100 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת
אגוזים
הוראות הכנה:
הכנת הפחזניות:
מבשלים בסיר עמוק חלב, מים, חמאה, מלח וסוכר עד שהחמאה נמסה והתערובת רותחת. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לקבלת בצק בלי גושי קמח. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים שתי דקות עד שהבצק מתקרר. מתחילים להוסיף בהדרגה את הביצים עד לקבלת בצק אחיד וחלק שנוח לזלף. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים פחזניות קטנות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה או סיליקון. אופים בחום של 160 מעלות כ-30 דקות עד שהפחזניות זהובות ומצננים.
הכנת הקרם:
מקציפים את כל החומרים במיקסר עם וו הקצפה לקרם יציב ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
הכנת הגנאש לקישוט:
מחממים שמנת ושוקולד במיקרו במשך דקה ומערבבים ליצירת גנאש, מצצנים ומעבירים לשקית זילוף.
הרכבה:
חותכים את הקצה של כל פחזנית ודוחפים אותו לתוכה, מזלפים על כל פחזנית בנדיבות מהקרם ומקשטים בזילוף גנאש, אפשר גם בתותים או כל פרי שבעונה ואוכלים.