בדיוק לחורף: מתכון לעוגיות בראוניז מלאות בשוקולד. צילום: אור ויצמן

בדיוק לחורף: מתכון לעוגיות בראוניז מלאות בשוקולד

אין דבר יותר כיף ומנחם, במיוחד בחורף, מעוגיות בראוניז ביתיות, מתוקות ומלאות בשוקולד. אור ויצמן משתף אותנו במתכון שכל אחד להכין לבד בבית בכלום עבודה, זמן או מאמץ

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

המתכון מיועד לתבנית מרובעת בגודל של 30*30 ס"מ.

מצרכים: 

250 גרם שוקולד מריר 55% 

250 גרם חמאה 

30 גרם סוכר 

4 ביצים

כוס קמח 

90 גרם קקאו 

חופן אגוזי פקאן קצוצים (לא חובה)

חפיסת שוקולד חלב קצוצה

 

חם, מתוק ומנחם
חם, מתוק ומנחם © צילום: אור ויצמן

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות.  משמנים את התבנית.

ממיסים את השוקולד המריר והחמאה במיקרוגל - כל פעם כמה שניות כדי שלא יישרף. 

מקציפים את הביצים והסוכר לקבל תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים לקערת המערבל את השוקולד המומס עם החמאה ומערבבים עד להטמעה. 

מוסיפים את הקקאו והקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה. מוסיפים את רוב השוקולד הלבן (משאירים קצת בצד) תוך ערבוב קצר . 

© צילום: אור ויצמן

יוצקים את כל הבלילה לתבנית המשומנת, מיישרים ומפזרים את שאר השוקולד הלבן למעלה. 

אופים 20 דקות ב- 180 מעלות. 

לאחר שהעוגה מתקררת, חותכים לריבועים בגודל שאתם אוהבים ובתיאבון

תגובות