פשוט וטעים: מתכון לקרפ שאפשר להכין בבית
אין כמו לשבור את השגרה עם מתכון קליל ביותר לקינוח טעים ומושחת שיעשה לנו קצת טוב ושמח בבטן, כי אם כבר להיות בבית - אז לפחות שיהיה לנו מתוק
כמה כבר אפשר ללמוד מרחוק, לצפות בטלוויזיה או להיות עם הסמארטפון? השגרה חדשה של כולנו יכולה להיות קצת משעממת, אבל יש הרבה אופציות לדברים כיפיים שאפשר לשות בבית ואחד מהם הוא כמובן לאפות ולבשל דברים טעימים ביחד עם שאר בני המשפחה, מה שיספק גם זמן איכות וגם דברים טעימים. קבלו מתכון קליל במיוחד לקרפ, שכל אחד יכול לעשות בבית.
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- Food Feed: גלידות חדשות ומארז ממתקים לפורים
- שחקו וגלו: האם אתם בררנים באוכל?
- תרכיבו כריך לבית הספר ונגלה לכם אילו תלמידים אתם
מצרכים
3 חלמוני ביצה (הצהוב)
180 מ''ל חלב
180 מ''ל מים
125 גר' קמח
3 כפות סוכר
30 גר' חמאה מומסת
מעט מלח
חמאה לצורך שימון המחבת
הוראות הכנה
הכניסו את כל המרכיבים לקערה גדולה.
הקציפו למשך 1-2 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה. הבלילה אמורה להיות בעלת מרקם חלק וללא גושים.
כסו את הבלילה והניחו אותה בצד למשך כחצי שעה.
שמנו את המחבת בעזרת מעט חמאה ומזגו חלק מהבלילה, עד שתכסה את תחתית המחבת. זכרו שקרפ אמור להיות דק.
כאשר הקרפ מקבל צבע חום מוזהב, הפכו אותו לצדו השני בעזרת תרווד (נו, זה הדבר הזה שהופכים איתו חביתה).
כאשר הקרפ מוכן, הוציאו אותו מהמחבת וחזרו על הכנת הקרפ עד לסיום הבלילה או עד שתכינו את הכמות הרצויה.
הגישו לצד פירות ופזרו אבקת סוכר (אפשר גם שוקולד).
המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka