פוטוגני וטעים: שלושה מתכונים לאוכל טוב שמצטלם נהדר. צילום מסך מאינסטגרם

פוטוגני וטעים: שלושה מתכונים לאוכל טוב שמצטלם נהדר

בעידן האינסטגרם, לפעמים מרגיש כי הנראות לא פחות חשובה מהאיכות. איתרנו בחשבונות האינסטגרם של כמה מהפאשניסטות המצליחות את המאכלים שמוסיפים לפיד שלהן לא פחות סטייל מכל תמונה אחרת

בימים בהם כולם מתלוננים על כמה הרבה הם אוכלים, בחרנו להביא לקדמת הבמה דווקא מתכונים לארוחות שבין הארוחות, בשלוש דרגות שונות של בריאות. כך שבמקום לנשנש במהלך היום חטיפים ושאר מאכלים תעשייתיים, תפנו קצת זמן למתכונים תוצרת בית קלילים, טעימים ויפים.

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

שייק ירוק של רומי ספקטור

בחשבון האינסטגרם של בעלת מותג האופנה המצליח "דה רוקוקו", תוכלו למצוא שני קבצי היילייטס מלאים במתכונים מגוונים. המאכל שספקטור בחרה להעלות גם כפוסט של ממש, אשר משתלב מעולה עם הפיד הנחשק שלה, הוא כאמור שייק ירוק.

מצרכים:

סלרי

נענע

קייל

עלי בייבי

תפוח אדום

בננות (עדיף קפואות)

סילאן

טחינה גולמית

אופן ההכנה:

טוחנים הכל בבלנדר ומוזגים לכוס. אפשר להוסיף קרח לפני או אחרי הגריסה לתוצאה קרה יותר.

כרוב ניצנים קריספי של איימי סונג

בלוגרית האופנה הבלתי מעורערת שמחזיקה בערוץ יוטיוב עם מאות אלפי מנויים, בחרה להוסיף לערוץ הלייף סטייל שלה, שלרוב כולל וולוגים מחופשות ושבועות אופנה מסביב לעולם, גם סרטוני בישול ואפייה. לכבוד הסרטון העוסק בכרוב הניצנים שהכינה, סונג נטשה את הפיג'מות והפנים הנקיות לטובת אאוטפיט ששימש אותה גם לתמונה בסגנון התמונות שאנחנו רגילים לראות בחשבון האינסטגרם שלה בימים כתיקונם.

מצרכים:

כרובי ניצנים (או כל ירק אחר שמתאים לאפייה) שטופים ויבשים

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

חומץ בלסמי

לימון

רוטב חריף (טבסקו, צ'ילי וכו')

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

חותכים את הירקות שבחרתם לחתיכות בגדלים שווים יחסית כדי שכל החתיכות יהיו מוכנות באותו זמן.

שמים את כל הירקות בקערה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

מסדרים את הירקות על תבנית כאשר את החתיכות שיצאו יותר גדולות מניחים בצידי התבנית ואילו את החתיכות הקטנות שמים במרכז התבנית על מנת שכל הירקות יאפו באותה המידה.

מכניסים את התבנית בזהירות לתנור החם ל-15 דקות.

מוציאים את התבנית החמה מהתנור בזהירות ובעזרת כף או מלקחיים הופכים כל חתיכה על מנת שתקבל בתנור את הפריכות המרבית.

מחזירים את התבנית לתנור לעוד 10-12 דקות עד להזהבה.

מוציאים את התבנית ומעבירים את כל הירקות לקערה.

מתבלים בלימון סחוט, קצת חומץ בלסמי וקצת רוטב חריף ומערבבים.

פנקייקים של קרולין דאור

הפאשניסטה קרולין דאור שיתפה את עוקביה במתכון של הפנקייקים האהובים עליה שהם גם הפנקייקים שאמה הכינה לה כשהייתה צעירה. דאור צילמה את הפנקייקים כשעליהם אבקת סוכר שמיימית ומאחוריהם נראית דירתה שמתאימה בשלמות לצבעי האוכל, כך שגם היא, כמו שתי קודמותיה, מדגימה לנו על הדרך איך מצלמים תמונת אוכל שתהיה ראויה לפיד אופנתי.

מצרכים:

שתי ביצים

25 גרם סוכר

1.5 כפות סוכר

40 גרם קמח

1 כפית אבקת אפייה

קצת חמאה

אבקת סוכר (או תוספות אחרות כרצונכם)

אופן ההכנה:

מפרידים את החלמונים והחלבונים של הביצים לשתי קערות שונות.

מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה יחסית.

ממשיכים להקציף תוך כדי הוספה מדורגת של חלמוני הביצה והחלב.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.

מחממים בזהירות כחצי דקה קצת חמאה על מחבת בחום בינוני.

שופכים בעזרת כף קצת בלילה בכל פעם, מספר ה'שלוליות' לפי כמה מקום שהמחבת מאפשרת.

מטגנים 3-5 דקות מכל צד עד להשחמה ומוציאים לצלחת.

מסננים מעל הפנקייקים אבקת סוכר או מורחים תוספות אחרות על פי רצונכם.

 

 

 

תגובות