©
צילום: רונן מנגן
פשוט, טעים וחגיגי: מתכון למקלוני גבינה פריכים
חג שבועות מתקרב וכולם כבר חולמים על הפסטה, הפיצה או הקיש של אמא. אבל אם בא לכם גם לתרום לארוחת החג או שסתם בא לכם נשנוש טעים ומנחם, המתכון הזה למקלוני גבינה פריכים הוא לגמרי בשבילכם
עשו סאב
פסטות, פיצות, פשטידות, קישים והמון גבינה מצפים לנו על שולחן חג השבועות. אם בא לכם להצטרף לחגיגת הבישולים והאפייה החלביים, אתם חייבים לנסות את המתכון של שף ברק חי חורש מהמחלקה הקולינרית של טרה למקלוני גבינה פריכים. מה שכיף במתכון הזה הוא שכל אחד יכול להכין אותו בבית בקלות ובמהירות יחסית.
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- סרטוני הרעב: כל חשבונות האוכל שתשמחו להכיר
- פוטוגני וטעים: שלושה מתכונים לאוכל טוב שמצטלם נהדר
- לבריאות: כך תתמודדו עם אכילה רגשית
המצרכים (לכ-10 מקלות):
100 גרם גבינת נעם 28% (גוש מהמעדנייה), חתוך לאצבעות באורך 4 ס"מ
קמח לבן
ביצה
פירורי לחם
כפית תבלין לגריל
שמן לטיגון
© AdobeStock
אופן ההכנה:
-
1. מפזרים את הקמח בצלחת רחבה ומקמחים את אצבעות הגבינה.
-
2. טורפים את הביצה בקערה וטובלים את האצבעות המקומחות כך שייעטפו היטב בביצה.
- 3. מערבבים בצלחת נפרדת את פירורי הלחם ותבלין הגריל, ומצפים היטב את אצבעות הגבינה.
- 4. חוזרים על פעולת הציפוי (ביצה, פירורי לחם) פעם נוספת ליצירת ציפוי כפול, ומעבירים למקפיא למשך 20 דקות להתייצבות.
-
5. מטגנים את אצבעות הגבינה המצופות במחבת עם שמן (רדוד) עד להזהבה, מוציאים לצלחת עם נייר סופג, ומגישים (שימו לב - אם אתם מרגישים צורך בעזרת מבוגר, אל תהססו לבקש)
.
תגובות