©
צילום: באדיבות יחסי ציבור
לרגישים לגלוטן: מתכון מיוחד לקיש גבינות ופסטו
גם מי שרגיש או אלרגי לגולטן יכול ליהנות מקיש טעים ומזין. עדינה בכר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת, מביאה לנו מתכון טעים וקל במיוחד להכנת קיש גבינות ופסטו שאפשר לאכול כארוחת ערב או להכין לחברים ולמשפחה לכבוד חג השבועות שמתקרב אלינו...
עשו סאב
עוד בערוץ האוכל של פרוגי:
- "בישלתי הרבה אחרי הפרידה": גל זהבי על השינויים בחייו
- דורין כהן: "הפכתי את הכאב הכי גדול שלי למחול של חיי"
- Food Feed: הנשנוש המושלם והגלידות החדשות
המצרכים לבצק:
כוס קמח שקדים.
כפית פסיליום.
2 כפיות אבקת אפייה.
50 גרם חמאה מומסת.
ביצה.
מעט מלח.
אופן הכנת הבצק:
מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים את החמאה והביצה ומקררים 20 דקות.
אחר כך מרדדים בין שני ניירות אפייה, מעבירים לתבנית עגולה 26, ומהדקים את הבצק בדפנות.
המצרכים למלית:
100 גר' גבינת פטה או בולגרית.
כוס מוצרלה מגורדת.
ביצה.
פלפל שחור.
מערבבים ומניחים על הבצק.
אופן הכנת המלית:
מכינים פסטו מבזיליקום (כוס), פרמז'ן (1/2 כוס), ½ כוס צנוברים ו-1/2 כוס שמן זית,
בוזקים מעל המלית, בוזקים עוד קצת פרמז'ן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
© באדיבות יחסי ציבור
מתכון ל-12 מנות שהם כ-200 קלוריות, 2 גרם פחמימות, 1 גרם סיבים, 18 גרם שומן ו-11 גרם חלבון למנה.
כותבת המתכון הינה עדינה בכר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת
תגובות