הקינוח הלבן: מתכון למלבי שכולם יכולים ליהנות ממנו. בועז לביא

הקינוח הלבן: מתכון למלבי שכולם יכולים ליהנות ממנו

מה אתם מעדיפיים על המלבי שלםכם? בוטנים או פיסטוק? טוב, לנו זה לא משנה, העיקר שיהיה מלבי קר, טעים ומתוק. רוצים גם? אירגנו לכם מתכון קליל במיוחד - ללא גלוטן, ללא חלב וללא ביצים. כאלו אנחנו, מתחשבים בכולם....

חג שבועות מתקרב ואנחנו מתחילים כבר להזיל ריר רק מלחשוב על כל הקינוחים הלבנים והשווים שיהיו על שולחן החג. אבל היי, זה לא אומר שאנחנו גם צריכים להתאפק עם כל הטוב הזה, אפשר כבר מעכשיו להכין קינוח שהוא קל בטירוף וגם טעים - אננו מתכוונים למלבי כמובן. 

עוד בערוץ האוכל של פרוגי:

אולגה טוכשר ממשק צוריאל, פינקה אותנו במתכון שכל אחד יכול להכין בבית ויותר חשוב מזה - כמעט כל אחד יכול לאכול אותו, כי הוא פשוט ללא חלב, ללא ביתים וללא גלוטן.

מרכיבים ל-4-5 מנות:

  • 720 מ"ל (3 כוסות) משקה סויה בטעם וניל משק צוריאל

  • 40 גרם (4 כפות) קורנפלור

  • 3 כפות סוכר, או לפי הטעם

  • 1 כפית מי ורדים (אופציונלי)

רוטב אדום:

  • 240 מ"ל (1 כוס) מיץ חמוציות / מיץ רימונים

  • 1-2 כפות סוכר, או לפי הטעם

  • 2 כפיות קורנפלור

קישוט:

  • פיסטוק קצוץ או בוטנים מרוסקים

  • גרגירי רימון (אופציונלי)

© adobestock

אופן ההכנה:

1. מכינים את המלבי: שמים בקערה כוס אחת משקה סויה בטעם וניל של משק צוריאל, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. שומרים בצד.

2. שמים את יתרת משקה הסויה לסיר בינוני, מוסיפים את הסוכר ומביאים לסף רתיחה.

3. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לתוך הסיר, מערבבים היטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע כשתיים - שלוש דקות נוספות, או עד שהמלבי מתחיל להסמיך.

4. יוצקים את המלבי החם לכלים ומצננים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר.

5. מכינים את הרוטב האדום: שמים את המיץ, הסוכר והקורנפלור בתוך קלחת קטנה ומביאים תוך ערבוב לרתיחה. מבשלים עוד שתי דקות ומצננים.

6. מרכיבים את המלבי: יוצקים כמה כפות של הרוטב האדום מעל המלבי הקר, מפזרים פיסטוק וגרגירי רימון ומגישים.

7. שומרים במקרר.

 

 

תגובות