©
צילום: אסף קרלה
חולק איתנו: המתכון של יוסי שטרית לרביולי קרם תירס
סודות היישר מ"משחקי השף": יוסי שטרית חולק איתנו את המתכון המושלם שלו למנה הכי מנצחת שיש - רביולי קרם תירס • גם אתם יכולים להכין!
עשו סאב
לכבוד תחילת שלב הקרבות ב-"משחקי השף" (הערב, רשת 13), השף יוסי שטרית חושף לנו את המתכון המנצח שלו לרביולי קרם תירס. הבשילו שרוולים והתחילו לבשל!
מצרכים
בצק פסטה:
- חצי ק"ג קמח
- 22 חלמונים
איך מכינים?
ללוש היטב ולקרר לשעה לפחות.
מילוי קרם תירס:
- 4 קלחים של תירס מגולח (רק הגרעינים)
- חופן כרישה פרוסה דק
- 50 גרם חמאה
- 250 גרם שמנת
- 250 מ"ל חלב
איך מכינים?
- לאדות כרישה עם חמאה עד ריכוך.
- להוסיף תירס להוסיף שמנת וחלב ולבשל 25 דקות.
- לסנן ולשמור את הנוזלים.
- לטחון טוב טוב ולהוסיף נוזלים רק במידת הצורך - המילוי צריך להיות בעל מרקם קרמי לא נוזלי!
© אסף קרלה
לרוטב:
- כף שמן זית
- 100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
- 4 עלי מרווה
- 1 שן שום דפוקה
- רבע כוס יין לבן
- קמצוץ מלח
- גרעיני תירס מ-1 קלח תירס טרי
- 50-100 גר' פרמזן (גוש) - כמות לפי איך שאוהבים...
איך מכינים?
- את הבצק פסטה לפתוח במכונת פסטה (אם אין לרדד דק מאוד)
- את הבצק לקרוץ לעיגולים.
- במרכז כל עיגול להניח כפית מקרם התירס.
- לטבול אצבע בכוס מים ולהרטיב את הקצוות של הרביולי
- מרימים את הבצק וסוגרים כל עיגול לחצי לצורת סהר, מהדקים את הקצוות היטב שהקרם לא יברח החוצה בזמן הבישול.
- מרתיחים סיר מים ומבשלים את הרביולי 2 דקות.
- במחבת מטגנים שמן זית, מרווה ושום במשך 2 דקות.
- מוסיפים את היין מביאים לרתיחה ומצמצמים את היין כמעט לאפס.
- מכניסים את הרביולי עם מעט מהמים שהם התבשלו בהם למחבת.
- מוסיפים את קוביות החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין ומפזרים קמצוץ מלח ואת גרעיני התירס.
- להמשיך לבשל עוד דקה ולהעביר לצלחת הגשה.
- בעזרת קולפן מגלחים את הפרמז'ן לקולפניות ומפזרים מעל.
בתיאבון!
© אסף קרלה
תגובות