חולק איתנו: המתכון של יוסי שטרית לרביולי קרם תירס. אסף קרלה

חולק איתנו: המתכון של יוסי שטרית לרביולי קרם תירס

סודות היישר מ"משחקי השף": יוסי שטרית חולק איתנו את המתכון המושלם שלו למנה הכי מנצחת שיש - רביולי קרם תירס • גם אתם יכולים להכין!

לכבוד תחילת שלב הקרבות ב-"משחקי השף" (הערב, רשת 13), השף יוסי שטרית חושף לנו את המתכון המנצח שלו לרביולי קרם תירס. הבשילו שרוולים והתחילו לבשל!

מצרכים

בצק פסטה:

  • חצי ק"ג קמח
  • 22 חלמונים

    איך מכינים?
    ללוש היטב ולקרר לשעה לפחות.

מילוי קרם תירס:

  • 4 קלחים של תירס מגולח (רק הגרעינים)
  • חופן כרישה פרוסה דק
  • 50 גרם חמאה
  • 250 גרם שמנת
  • 250 מ"ל חלב

איך מכינים?

  • לאדות כרישה עם חמאה עד ריכוך.
  • להוסיף תירס להוסיף שמנת וחלב ולבשל 25 דקות.
  • לסנן ולשמור את הנוזלים.
  • לטחון טוב טוב ולהוסיף נוזלים רק במידת הצורך  - המילוי צריך להיות בעל מרקם קרמי לא נוזלי!
© אסף קרלה

לרוטב:

  • כף שמן זית
  • 100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • 4 עלי מרווה
  • 1 שן שום דפוקה
  • רבע כוס יין לבן
  • קמצוץ מלח
  • גרעיני תירס מ-1 קלח תירס טרי
  • 50-100 גר' פרמזן (גוש) - כמות לפי איך שאוהבים...

איך מכינים?

  • את הבצק פסטה לפתוח במכונת פסטה (אם אין לרדד דק מאוד)
  • את הבצק לקרוץ לעיגולים.
  • במרכז כל עיגול להניח כפית מקרם התירס.
  • לטבול אצבע בכוס מים ולהרטיב את הקצוות של הרביולי
  • מרימים את הבצק וסוגרים כל עיגול לחצי לצורת סהר, מהדקים את הקצוות היטב שהקרם לא יברח החוצה בזמן הבישול.
  • מרתיחים סיר מים ומבשלים את הרביולי 2 דקות.
  • במחבת מטגנים שמן זית, מרווה ושום במשך 2 דקות.
  • מוסיפים את היין מביאים לרתיחה ומצמצמים את היין כמעט לאפס.
  • מכניסים את הרביולי עם מעט מהמים שהם התבשלו בהם למחבת.
  • מוסיפים את קוביות החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין ומפזרים קמצוץ מלח ואת גרעיני התירס.
  • להמשיך לבשל עוד דקה ולהעביר לצלחת הגשה.
  • בעזרת קולפן מגלחים את הפרמז'ן לקולפניות ומפזרים מעל.

בתיאבון!

© אסף קרלה
תגובות