איזה שירים הכי מצליחים מעבר לים התיכון?
למה המוזיקה שמצליחה מעבר לים, פעמים רבות מצליחה רק שם ולא מגיעה לישראל? כתב פרוגי בדק אילו שלושה הרכבים וזמרים נחשבים לדבר הבא מעבר לאגן הים התיכון
שתי שפות, שני עולמות מוזיקליים. שיטוט באתרי מוזיקה שונים ברחבי העולם, מגלה שהמוזיקה ששומעים בני הנוער האמריקאים והאירופאים, בהחלט שונה מסוג המוזיקה שאנחנו רגילים לשמוע כאן בישראל. הסיבות לכך הן מרובות:
תחילה, תחנות הרדיו בישראל לא פתוחות יותר מדי לשירים חדשים. בדרך כלל העורכים המוזיקליים שומעים את השירים הכי מדביקים בארצות הברית ומביאים רק אותם לארץ.
שנית, סוג המוזיקה – יש סגנונות מוזיקה שהצלחתם בישראל שונה מאשר בעולם כולו. הסגנונות המצליחים הם בדרך כלל להיטי פופ ודאנס שמשמיעים במועדונים או בערוצי המוזיקה בארץ. באנגליה למשל, מרבית המוזיקה שמצליחה היא של שירי אהבה.
בנוסף, יש הרבה מאוד זמרים ברחבי העולם שחושפים את השירים שלהם רק לקהל ארצי, גם במדינות דוברות אנגלית שמעדיפים לשמור על השירים בתוך המדינה שמהם השיר הגיע.
Florence And The Machine הצלחה מסחררת בבריטניה, החשיפה בעולם מועטה
Florence And The Machine היא להקת אינדי-רוק בריטית שהוציאה כבר שני אלבומים וזכתה לאחרונה להצלחה מסחררת בבריטניה עם השיר שלה Spectrum. גם לאחר כמה ביקורים בתוכניות מפורסמות כמו: The X Factor ו-SNL הם הצליחו להביא רק להיט אחד שלהם למצעד האמריקאי למרות שהאלבום עצמו הגיע למקום ראשון באלבומי הרוק באמריקה.
Owl City הרכב מועדונים באירופה, הרכב של שיר אחד בארץ
Owl City, הוא הרכב הדאנס שהוציא לאחרונה את השיר: Good Time (ביחד עם הזמרת קרלי ריי ג'ספן), שגם הוציא בעבר את הלהיט הענק "Fireflies" שלאחריו, לא שמענו עליו בכלל בארץ. לעומת זאת, באירופה האלבומים שלו הצליחו ונכנסו למועדונים בגרמניה ובמדינות נוספות.
אמני קאטנרי, סוג המוזיקה המוביל בארצות הברית שמעולם לא הצליח בישראל
למרות שנחשפנו לאמני קאנטרי פופ כמו טיילור סויפט, ארץ ישראל בכלל לא חשופה בשום צורה שהיא למוזיקה הזו. זאת למרות שבארצות הברית מדובר בסוג המוזיקה הפופולרי ביותר ולאחרונה גם באוסטרליה.