רקסי, רוצה ביס? המזונות שאסור לחלוק עם כלבים. adobestock

רקסי, רוצה ביס? המזונות שאסור לחלוק עם כלבים

למרות שהם עושים לנו "פאפי פייס", לא תמיד אנחנו יכולים לחלוק את האוכל שלנו עם חברינו הטובים על ארבע. לכבוד יום הכלב הבינלאומי קבלו את רשימת המזונות שאסור לנו לחלוק איתם

זמן לארוחה משפחתית. כולם ניגשים לשולחן נרגשים וכך גם חברינו הטובים ההולכים על ארבע. אנחנו נאכל ונחשוב איך אפשר לעמוד בפני הפרצוף המתחנן והמתוק של חברנו המקשקש בזנב ליד השולחן. אז חשוב לדעת שמתן שאריות מזון לחיות המחמד שלנו עלול לגרום לבעיות קשות ולעיתים אף למוות. ביקשנו מד"ר ג'ניפר בן עוז, וטרינרית מוסמכת ומנהלת הקשרים המדעיים של רויאל קנין ישראל, לרכז עבורנו את המזונות המסוכנים עבורם שתדעו ממה להיזהר ולהבטיח שיחד נמשיך לעבור את הארוחות המשפחתיות בשלום.

 עוד בערוץ המגזין של פרוגי:

עצמות

בניגוד למה שרובנו חושבים ומכירים, מתן עצמות לכלבים אינו דבר מומלץ, אלא להפך - זה יכול לגרום לנזקים ואפילו להסתיים במוות. לעצמות עוף יש נטייה להישבר לחלקים קטנים, דקים וחדים כמחטים העלולים לגרום לקרע במעי ודליפה של תוכן לחלל הבטן. עצמות גדולות עשויות להיתקע בוושט אם הן קטנות מספיק לבליעה ולגרום לחסימה שתצריך הוצאה בתהליך רפואי מיוחד. בשני המקרים במידה ונוצרה פגיעה, הטיפול הרפואי מורכב ועשוי להיות ממושך. לעיתים, למרות הטיפול המקרה מסתיים במות חיית המחמד או בנזק בלתי הפיך.  

© adobestock

שומן

בכל שנה, לאחר יום העצמאות, אנחנו רואים עלייה במספר הכלבים שמגיעים עם דלקות לבלב למרפאות וטרינריות. דלקת לבלב היא דלקת סטרילית (לא חיידקית) הנגרמת אצל כלבים, בין היתר, מאכילת מזון עתיר שומן כמו חתיכות שומן מהמנגל. הדלקת יכולה להיות קלה עד חמורה ומסכנת חיים. 

בשר נא

בשר נא עלול להכיל חיידקים פתוגנים שיכולים לגרום למחלות שונות לחיות המחמד (וגם לנו בני האדם). לכן לא רצוי להשתמש בו להזנה. החיידק המוכר ביותר ברשימה הוא הסלמונלה שיכול לגרום לשלשול, לעיתים דמי ועשוי להתפתח למחלה קשה ומסכנת חיים.

בצל ושום

בבצל ובשום ישנו מרכיב שיכול לגרום להרס של כדוריות הדם האדומות של חתולים וכלבים. אומנם כלבים רגישים פחות אך אם יאכלו כמויות גדולות של בצל או שום, יפתחו אנמיה שעשויה להיות חמורה מספיק כדי להצריך טיפול או מנת דם.

© adobestock

ענבים וצימוקים

ענבים וצימוקים רעילים מאוד עבור חלק גדול מהכלבים, עבורם מספיק אפילו בכמות קטנה מאוד כדי לגרום לפגיעה כלייתית קשה. סימני ההרעלה יכולים להתבטא בשלשולים והקאות בלבד ואין לבלבלם עם "קלקול קיבה" חולף.

אגוזי מקדמיה

יגרמו לחולשה ממקור עיצבי. הכלב יראה עייף או חלש, לפעמים מלווה ברעידות והקאות.

ומה לגבי קינוח?

רובנו כבר יודעים ששוקולד מסוכן לכלבים. ידעתם שהרעלת שוקולד היא תלויית מינון? המרכיב המסוכן מצוי בריכוז שונה בסוגי השוקולד השונים ונמצא בריכוז הכי גבוה בשוקולד מריר לבישול. הרעלת שוקולד תגרום במינונים נמוכים להקאות ושלשולים, ובמינונים הגבוהים לחוסר מנוחה, עלייה בדופק עד הפרעות בקצב הלב, רעד שרירים ובמקרים נדירים אף למוות. בשל אחוזי שומן גבוהים גם פה יש סכנה להתפתחות דלקת לבלב. 

ממתיקים מלאכותיים (כמו קסיליטול) שנמצאים במסטיקים עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך לכבד, הכלבים הנפגעים קורסים בפתאומיות בשל ירידה ברמת הסוכר בדם, לאחריה מתפתחים כל הסימנים הקשורים בכשל כבד מהקאות ועד דימומים.

© adobestock

במקרים של חשיפה ידועה לאחר מהמזונות ברשימה זו, אין לחכות להופעת הסימנים הקליניים, אז הנזק לחיית המחמד כבר נגרם. יש ליצור מיידית קשר עם הוטרינר המטפל ולמסור את פרטי המזון אותו אכל, כמות המזון (הערכה/פרטים על החפיסה) ומשקל הכלב, הוטרינר ינחה אתכם בהתאם. 

 

 




תגיות
תגובות