בדקו: האם בית הספר שלכם הצטיין השנה?. צילום: Fotolia

בדקו: האם בית הספר שלכם הצטיין השנה?

משרד החינוך הכריז על 285 תיכונים כבתי הספר המצטיינים לשנה הנוכחית בשל הישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים. הבחירה נעשתה תוך התמקדות בשיעור השיפור הגבוה ביותר, ולא רק בציונים. עובדי ההוראה בבתי הספר יזכו למענקים כספיים. הדירוג - בפנים

משרד החינוך הכריז היום (ב') על 285 תיכונים מכל הארץ שנבחרו לרשימת בתי הספר המצטיינים בגין הישגים ערכיים, חברתיים ולימודיים בשנת תשע"ז. המשרד יעניק למורים בבתי הספר הזוכים מענקים בסך 8,000-3,000 שקלים למשכורת הקרובה בהתאם לרפורמת "עוז לתמורה", על פי חלוקה ל-4 דרגים שנקבעו מראש. בין הזוכים בדירוג הגבוה ביותר בקרב התיכונים: בית הספר למדעים ומנהיגות בירכא שנכנס לרשימה בפעם החמישית ברציפות, התיכון הישראלי למדעים ולאמנויות בירושלים, ברנקו וייס אתגרי בבית שמש, ישיבת אלוני הבשן, אולפנת צביה בכוכב יעקב ובמעלות-תרשיחא, ומקיף אל-בטוף בעוזייר. 

עוד בערוץ המגזין של פרוגי:

53% מכלל התיכונים שזכו שייכות למגזר היהודי הממלכתי, 32% מהמגזר הממלכתי דתי, 8.5% מהמגזר הערבי, 5% מהמגזר החרדי, 1% מהמגזר הדרוזי ו-1% נוסף מהמגזר הבדואי. במשרד ציינו כי התיכונים הזוכים מתפלגים בין הערים הגדולות, העיירות והיישובים, בקיבוצים ובמושבים, במרכז ובפריפריה, תיכונים בבעלות הרשויות המקומיות, בבעלות רשתות החינוך השונות ותיכונים עצמאיים.

אילוסטרציה
אילוסטרציה © fotolia

בתי הספר מדורגים בסולם של 4-1, ועובדי ההוראה שקיבלו את הדירוג הגבוה ביותר יקבלו תגמול של כ-8,285 שקלים במשכורת של חודש אוגוסט. המורים בתיכונים שדורגו ברמה השנייה יקבלו תגמול של כ-6,200 שקלים, ברמה השלישית מענק של כ-4,142 שקלים, ואילו המורים בתיכונים שדורגו ברמה הרביעית יקבלו מענק של כ-3,106 שקל.

לאורך חמש השנים האחרונות זכו בסך הכל 636 תיכונים בתגמול לפחות פעם אחת. תיכון אחד זכה חמש שנים ברציפות, 21 תיכונים זכו בתגמול ארבע פעמים (3%), 138 תיכונים זכו שלוש פעמים (22%), 231 תיכונים זכו פעמיים (36%), ו-244 תיכונים זכו פעם אחת (38%).

המשרד בחר את בתי הספר שחוללו את השינוי המשמעותי ביותר בקרב התלמידים ביחס לשנה הקודמת, ולא את בתי הספר עם ההישגים הגבוהים ביותר. כלומר, התגמול הכספי הוענק למורים שתלמידיהם חוו את השיפור המשמעותי ביותר.

אילוסטרציה
אילוסטרציה © gettyimages

שר החינוך נפתלי בנט ציין כי "במסגרת רפורמת התמונה החינוכית נקבעה שורה של מדדים שנועדו לשקף את העשייה של בתי הספר. מתווה התגמול הדיפרנציאלי כולל שורה של מדדים חינוכיים שמציגים את מכלול העשייה המבורכת של המנהלים והמורים". בנט בירך את המנהלים ועובדי ההוראה המצטיינים והוסיף: "הם חיבקו את תלמידי החינוך המיוחד, חיזקו את המימד החברתי ולא ויתרו לרגע על מצוינות ועל הישגים לימודיים. בשם התלמידים, בשם החברה הישראלית ובשמי אני רוצה לומר לכם תודה".

במסגרת הקריטריונים שנמדדו העריך משרד החינוך את קליטת תלמידי החינוך המיוחד, שיעורי הגיוס לצה"ל ולשירות אזרחי, אחוז הזכאים לתעודת בגרות, אחוז המצטיינים בבחינות הבגרות ומידת השיפור בהישגים. 

 במסגרת חישוב המדד הלימודי, נלקחו בחשבון אחוז הזכאות לבגרות, אחוז ההצטיינות בבחינות, אחוז זכאות לתעודת בגרות איכותית, אחוז התלמידים שמרחיבים מקצוע מדעי להיקף 5 יחידות לימוד, אחוז התלמידים שמרחיבים מקצוע הומניסטי להיקף 5 יחידות לימוד, ומידת השיפור או היציבות בהשוואה לשנה הקודמת.

מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב בירך גם כן את עובדי ההוראה: "מערכת החינוך צועדת קדימה בזכות עובדי הוראה מצטיינים שחוללו שינוי משמעותי בקרב תלמידיהם. אני מברך את בתי הספר הזוכים על פעילותם לחינוך לערכים, לטיפוח מצוינות ולתרומה לחברה ולקהילה".

בואו לבדוק אם בית הספר שלכם הצטיין השנה

תגובות