רמה"ג: תלמיד בי"ס מעד ונפצע בטיול השנתי
תלמיד כתה ח' שביקר עם בית ספרו במפל סער שברמת הגולן, מעד מגובה של שמונה מטרים ונפצע. לטיולים השנתיים היסטוריה של נפילות ומקרי מוות. אז איך מדריכי הטיולים מתמודדים עם הסכנות?
את הטיול השנתי הזה, חבריו של נער בן 14 שמעד ונפל מגובה של 8 מטרים היום (ג') בצהריים, לא ישכחו.
המקרה המדובר ארע בעת ביקור כיתתו של התלמיד בטיול השנתי במפל סער, שברמת הגולן. התלמיד מעד ממקומו ונפל כאמור מגובה של שתי קומות.
בסגל המורים של בית הספר מיהרו להזמין אמבולנס, אך בגלל המיקום של הנפילה הגיעו למקום מתנדבי יחידת החילוץ גולן. לאחר טיפול ראשוני בנער, זה פונה לבית החולים בזהירות כדי שלא ייגרם לו נזק נוסף.
כזכור, מקרים נוספים של נפילות תלמידים ומורים מגובה רב בטיולים שנתיים התרחשו בשנים האחרונות בישראל. המקרים השכיחים ביותר הם בטיולים שנתיים בדרום הארץ.
לדברי איתי בורין, רכז ומדריך טיולים, לפני כל טיול מקפידים לבצע תדרוך מסודר לתלמידים על המסלולים: "לפני הטיול מגדירים להם מה מותר ומה אסור", הוא מסביר ומציין כי במהלך הטיול מתבצעים תדריכי בטיחות בכל מיקום בו מתבצעת עצירה ותצפית.
"אנחנו מסמנים להם מה הקו האדום שעצור לחצות בכל עצירה ומי שעובר אותו לא ממשיך איתנו למסלולים הבאים", הוא מסביר. בורין מוסיף כי בסופו של דבר המשמעת של התלמידים היא מרכיב קריטי לשמירה על חייהם במהלך הטיול.